Romjulsdager

Hei kjære blogglesere og gledelig jul! Jeg håper dere har hatt noen fine juledager, og jeg håper at julen så langt har vært akkurat slik dere ønsket den skulle være.

Det er en stund siden jeg blogget sist, og nå synes jeg det var på tide med noen ord fra meg igjen.

Jeg har hatt en kjempefin førjulstid og julefeiring. Julaften feiret jeg sammen med mine to eldste barn og noen andre fra familien, og det ble en fantastisk hyggelig julekveld. Det er så koselig å samles til julefeiring, og ekstra koselig var det i år, siden eldstedatter Anine fylte 30 år akkurat på julaften.

Vi savnet så klart yngstedatter Cathinka og mannen hennes Daniel til julefeiringen. De bor i Australia der de jobber som misjonærer for organisasjonen Ungdom i oppdrag. Det ble litt langt for dem å dra hjem til jul, så de har feiret julen i høysommeren der. Men jeg håper virkelig å se dem her til jul neste år:).

Etter at de to eldste barna dro videre til nye eventyr, har det vært noen rolige romjulsdager for meg, med unntak at jeg hadde en vanlig arbeidsdag på fredag. Jeg har gått turer, lest i bøkene jeg fikk til jul, har spist julegodter og har vært i et par juleselskaper.

Noe av det jeg synes er aller best med romjulen, er at dagene kan startes på en rolig og fredelig måte. Nesten hver dag denne romjulen har jeg stått tidlig opp og har fyrt på peisen og laget meg kaffe (eller te). Det er fint å starte dagen uten å skulle rekke noe, og se på at det lysner ute. Disse bildene tok jeg på første juledag om morgenen.

Det har ikke manglet på julestemning her. Det har vært kaldt og fint vintervær med snø det meste av julen. Noen av dagene har det vært magiske, gyldne solnedganger over skogen.

Ute i hagen lyser julelysene.

Og det mangler ikke på julestemning inne heller. Juletreet har jeg pyntet med gammel og ny julepynt, glitter og flagg.

Og tenk at sola har begynt å strømme inn gjennom vinduet igjen!

Nå går det fort mot lysere tider. Det er nesten så en kan merke at sola har snudd.

Legg inn en kommentar

%d