Dagen for julehandel

IMG_1531-0.JPGJeg har nettopp kommet tilbake fra en tur til min gamle hjemby, og som alltid var det fint å komme “hjem” en tur.

Dagen i dag ble benyttet til julehandel, og det ble en handletur av den koselige sorten. (Du som har fulgt denne bloggen, har sikkert fått med deg at jeg ikke er så veldig begeistret for kommersialismen ved juletider. Men jeg er veldig glad i julen:))

Men i dag var det faktisk helt fint å gå i butikker, og det ble virkelig en handletur med preg av jul. Først sto jeg i kø hos bokhandleren for å kjøpe julekort til min mor, og deretter fartet jeg videre for å kjøpe julelys og servietter. Også de til min mor. Så var det innkjøp av julegaver. På siste del av handleturen var min mor med selv også. Hun er en godt voksen dame, og jeg synes hun er sprek som blir med på julehandel.

I byen var det god gammeldags førjulsstemning, med levende lys utenfor butikkene, og fine vindusutstillinger. Noen steder bortover gata var det satt opp små røde kiosker, der en kunne få kjøpt brente mandler. Og på torget var det salg av juletrær.
(Og så var det den fine julegaten da:)) Det er viktig når en er på julehandletur å kose seg også. Jeg gikk på et spisested “Pannekakehuset” og spiste pannekake med friske bringebær og blåbær. (Og med bare litt lønnesirup og melis..) Yummy!

IMG_1525-1.JPG
Det lille pannekakehuset.

IMG_1527-2.JPG
Veldig koselig interiør.

IMG_1529.JPG
Og supergod pannekake:).

Leave a Reply