Urtehagen


Jeg har hatt en urtehage i plantekasser og krukker i mange år, og den forandres litt for hvert år. Hvert år går noen urter ut, mens nye kommer til. Det å ha en urtehage er kjempespennende, – urter har jo så mange anvendelsesmuligheter! De kan brukes til mat, te, omslag, kremer og salver, for å nevne noe. Jeg bruker urter nesten bare i matlagingen, men det hadde vært spennende å prøve dem til noe annet også!

Det er flott å kunne bruke ferske krydderurter i matlagingen hver dag. Jeg bruker friske urter i brød og pastasauser, til kryddersmør, poteter og salater. Noen ganger prøver jeg å lure dem inn i juicer og smoothies også. Urter har en stor helsekraft, og er noe en bør spise mer av. De er også fulle av antioksidanter:

Visste du at urter og krydder er de matvarene som er mest rik på antioksidanter per gram? Oregano for eksempel har 40 ganger mer antioksidantkraft enn epler og 4 ganger mer enn blåbær. Urter som dill, timian, rosmarin, peppermynte og koriander følger hakk i hæl. (Zheng, 2001, Blomhoff 2008)


Kilde: Berit Nordstrand

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s