Vårlige blomster

Tenk så herlig det er å fylle huset med vårlige blomster. Jeg liker å vårpynte. Sette fargerike blomster i fine gamle vaser og potteskjulere. Plassere de ut på bord og kommoder, og i vinduer.

Tulipaner, påskeliljer, perleblomst og primula gir liv og farge i vårvinteren. Blomster en ganske en enkel glede, men de gjør ihvertfall meg glad.

Her om dagen kjøpte noen primula på dagligvarebutikken. Primula er så frodige, og de lukter så godt! Visste du at primula kommer av ordet primus (latin) som betyr «den første»?. Primula veris , Maria nøkleblom, er den aller første blomsten som dukker opp i min hage om våren. Og det var den aller første blomsten jeg kjøpte da jeg for noen år siden anla hagen.

Min erfaring er at Primula som kjøpes på dagligvarebutikken ikke så lette å få til å overleve i det lange løp. Men jeg har alltid et håp om at jeg skal få blomsten til å trives slik at jeg kan plante den ut i hagen når våren kommer. Her finner du noen tips til stell av primula.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: