Den aller beste fotoappen

20140323-193842.jpg
Etter å ha blogget i over et år, og i løpet av den tiden tatt massevis av bilder, er jeg nå klar til å kåre den aller beste fotoappen. En virkelig vinner. Ihvertfall etter min mening. For det er en fotoapp jeg alltid vender tilbake til. Igjen og igjen. The winner is:

VSCO-cam

Det var ikke uten videre klart at det var VSCO-cam som skulle bli den mest brukte appen. Jeg slet ganske mye i begynnelsen med å bruke den, og forsto ikke helt de mange redigeringsmulighetene. Men etterhvert lærte jeg meg å bruke den. Og jeg oppdaget også hvor utrolig skarpe bildene blir ved å ta bilder med appen. Bildekvaliteten er kjempegod. Men først og fremst har jeg lært meg å bruke de mange fantastiske filtrene som appen har. Det følger med noen få standardfiltre med appen. Men veldig mange kan kjøpes i tillegg for en billig penge. Og de er virkelig bra! Bildene blir noen ganger de reneste kunstverk ved riktig bruk av filtrene. Noen stikkord om hvordan jeg bruker appen:

– Jeg tar bilder med appen og redigerer i appen (eks gjør skarpere, beskjære, legge på temperatur etc.)
– Legger på filtre (se nedenfor)
– Importerer fra kamerarull bilder jeg har tatt med andre apper eller speilreflekskamera. Det gjør jeg hvis jeg ønsker å bruke ett av filtrene på disse bildene.

Litt mer om filtrene:
– G- serien er laget for portrett
– F -serien (mykt uttrykk)
– S – serien klar og varm
– K – serien hvis du ønsker bilder med analogt film utseende

Det finnes også veldig mange andre kjempefine serier, f eks for svart/hvitt, moderne lys, sommer, vinter, stemningsfult etc.

Etter at bildet er redigert ferdig og et evt filter er lagt på, lagres bildet tilbake i kamerullen, og kan da brukes til hva som helst – f eks deles i sosiale medier.
VSCOcam har også et sosialt nettverk VSCO-grid, der hovedfokus først og fremst er på å vise gode bilder – og ikke så mye på det sosiale.
Nedenfor noen bilder som både er tatt og redigert med appen. Se også bildet over.

20140323-193852.jpg

20140323-193902.jpg

20140323-193909.jpg

20140323-193931.jpg

20140323-193950.jpg

20140323-193958.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

One thought on “Den aller beste fotoappen

  1. Enig! Virkelig bra! tenk hva jeg lærer på din blogg Bodil 🙂 Takk for at du deler, klem

Leave a Reply