Den aller beste fotoappen

20140323-193842.jpg
Etter å ha blogget i over et år, og i løpet av den tiden tatt massevis av bilder, er jeg nå klar til å kåre den aller beste fotoappen. En virkelig vinner. Ihvertfall etter min mening. For det er en fotoapp jeg alltid vender tilbake til. Igjen og igjen. The winner is:

VSCO-cam

Det var ikke uten videre klart at det var VSCO-cam som skulle bli den mest brukte appen. Jeg slet ganske mye i begynnelsen med å bruke den, og forsto ikke helt de mange redigeringsmulighetene. Men etterhvert lærte jeg meg å bruke den. Og jeg oppdaget også hvor utrolig skarpe bildene blir ved å ta bilder med appen. Bildekvaliteten er kjempegod. Men først og fremst har jeg lært meg å bruke de mange fantastiske filtrene som appen har. Det følger med noen få standardfiltre med appen. Men veldig mange kan kjøpes i tillegg for en billig penge. Og de er virkelig bra! Bildene blir noen ganger de reneste kunstverk ved riktig bruk av filtrene. Noen stikkord om hvordan jeg bruker appen:

– Jeg tar bilder med appen og redigerer i appen (eks gjør skarpere, beskjære, legge på temperatur etc.)
– Legger på filtre (se nedenfor)
– Importerer fra kamerarull bilder jeg har tatt med andre apper eller speilreflekskamera. Det gjør jeg hvis jeg ønsker å bruke ett av filtrene på disse bildene.

Litt mer om filtrene:
– G- serien er laget for portrett
– F -serien (mykt uttrykk)
– S – serien klar og varm
– K – serien hvis du ønsker bilder med analogt film utseende

Det finnes også veldig mange andre kjempefine serier, f eks for svart/hvitt, moderne lys, sommer, vinter, stemningsfult etc.

Etter at bildet er redigert ferdig og et evt filter er lagt på, lagres bildet tilbake i kamerullen, og kan da brukes til hva som helst – f eks deles i sosiale medier.
VSCOcam har også et sosialt nettverk VSCO-grid, der hovedfokus først og fremst er på å vise gode bilder – og ikke så mye på det sosiale.
Nedenfor noen bilder som både er tatt og redigert med appen. Se også bildet over.

20140323-193852.jpg

20140323-193902.jpg

20140323-193909.jpg

20140323-193931.jpg

20140323-193950.jpg

20140323-193958.jpg

1 kommentar

  1. Enig! Virkelig bra! tenk hva jeg lærer på din blogg Bodil 🙂 Takk for at du deler, klem

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: