Dagen for å planlegge

 
I dag har jeg tatt frem alt jeg har av julebøker, og gamle juleinteriørblader, og har startet planleggingen av førjulstiden. Jeg gleder meg til måneden som nå kommer, tiden før jul er en herlig tid. 

Selv om jeg vanligvis ikke er verdens største planlegger, i hvert fall ikke på hjemmebane, ser jeg absolutt poenget med å lage en plan for det som skal skje før jul. En plan gjør sitt til at jeg får det jeg ønsker ut av førjulstiden, og den bidrar til at førjulstiden ikke blir så travel og stressende. En rolig og stemningsfylt førjulstid sammen med familie og venner betyr mye, og førjulstiden kan faktisk planlegges slik at den blir slik.

Og tiltross for all verdens smarte planleggingsapper på Iphonen: For at planleggingen og gjennomføringen skal bli effektiv for meg, så fungerer det aller best å skrive lister i en helt vanlig kladdebok. I kladdeboka, på ulike sider, skriver jeg for eksempel lister over:
– Julegaver til familie og venner.

– To to liste over aktiviteter i huset, – pynting, rydding, vasking også videre. 

– Kaker og julegodter jeg skal bake.

– Blogginnlegg jeg skal lage.

– Aktiviteter i førjulstiden. 

– Julebudsjett.

– Juleinnkjøp.

Kladdeboka med listene prøver jeg å ha lett tilgjengelig i hele førjulstiden. Jeg har den med i veska når jeg går ut, slik at jeg har med meg huskelista når jeg er på farten.
På planen de aller første dagene står vasking og pynting til advent, og forberedelser til et lite koselig adventsselskap jeg skal ha på lørdag. Og hvis jeg lykkes med å følge planen jeg har satt opp, skal det være rent, lyst og fint førjulspyntet her når det første adventslyset tennes på søndag.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: