En verdensspeiderleir

20140118-160758.jpg
Jeg fortsetter min mimring fra gamle dager; i dag med å fortelle om verdensspeiderleiren som ble arrangert på Lillehammer sommeren 1975.

I 1975 ble det altså arrangert en World-jamboree (Nordjamb 1975) på Lillehammer, og vi som var speidere i byen på den tiden var overveldet over at det skulle komme så mange speidere til hjembyen vår – tilsammen 18000 speidere. Mange av oss var for unge til selv å delta på leiren, men det hindret oss ikke i å dra på daglige besøk dit. På leiren møtte vi speidere fra hele verden, bokstavelig talt et fargerikt fellesskap. Speidere kledd i fargerike drakter og skjerf. Overalt var det full aktivitet, noen padlet kanoer og andre spilte volleyball. Andre steder var det speidere som sang og spilte gitar, og innimellom møtte vi på en og annen norsk speider. Noen steder luktet det sterkt av krydder fra uvanlig matlaging over bål. Vi ble kjent med noen hyggelige indere som serverte oss kokte egg dyppet i karri. Og det synes vi var en spennende matrett, for på den tiden hadde ikke det internasjonale kjøkken helt kommet til Lillehammer. Hele uken gikk vi rundt og snakket med folk, og fikk mange nye venner. Besøkene på Nordjamb 1975 var veldig artige, og opplevelsene der bidro nok til at jeg var med i speiderbevegelsen i mange år deretter.

20140121-125451.jpg
Bilde fra Wikipedia

20140121-125509.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: