Landsbygd – nostalgiske bilder

Dagens nostalgiske bilder er fra landsbygda, og de er tatt på vinterstid.

Dette bildet her, og de to neste, er fra gården Ulsrud i Auggedal i Vestre Gausdal. De er tatt på begynnelsen av 50-tallet en gang.

Her er det bonden sjøl, Albert Ulsrud, som er avbildet. Min far var venn med folket på gården, og han dro ofte dit for å besøkte dem. Som regel hadde han med fotoapparat, og det resultere i mange fine bilder fra et gårdsmiljø som var veldig unikt. (Flere bilder kommer etterhvert).


Av og til var min bror og jeg med til gården også, og jeg kan huske at det å komme dit var veldig spesielt. Det var som å komme til en annen tid. Gården var ikke modernisert som mange andre gårder på den tiden, men var autentisk og sto som i gammel tid. Mye av gårdstunet, og husene, sto altså slik det var opprinnelig på 1700- og 1800-tallet.

Det som er morsomt er at det er fullt mulig å oppleve dette unike gårdsmiljøet også i dag. I 2001 testamenterte nemlig Asbjørn Ulsrud, Alberts sønn, gården til Gausdal historielag. Gården brukes nå til arrangementer og virker som museum. Om sommeren er det omvisninger der. Her kan du lese mer: (Følg linken).

Ulsrud en gave til framtida

Dette bildet er også fra Gausdal, men ikke fra Ulsrud. Bildet er tagget “Espedalen”.

Også dette er tagget “Espedalen”. Her er det skogsdrift på gamlemåten – med hest.

Bildet er tagget “Vintermotiv Gausdal”.

Legg inn en kommentar

%d