Et gruk og noen tanker

20130612-200729.jpg

Husk at glemme bagateller
Husk at nemme hvad det gælder
Husk at elske, mens du tør det
Husk at leve, mens du gør det

Piet Hein

Jeg liker dette gruket av Piet Hein veldig godt, – synes det ligger så mye viktig livsvisdom i det. Ta f eks det som står i gruket om å “glemme bagateller”. Vi kan oppleve så mye og mangt i hverdagen som vi kan reagere på, som får opp temperaturen og som kan skape reaksjoner. Det kan være seg både situasjoner, hendelser, saker og noen ganger personer som vi trigges av. Kanskje er det en helt vanlig hverdagskrangel også? I noen av disse situasjonene kan det være at det som skjer, eller hendelsen, kanskje ikke er så viktig eller betydningsfull hvis vi ser den i det store bildet. Selv om hendelsen kan virke viktig nok der og da. Men kanskje er den bare en bagatell hvis vi forsøker å se den i den store sammenhengen, og prøver å “Huske å nemme hvad det gælder”, og fokusere på det som virkelig er viktig. En kinesisk filosof – Lin Yutang- har engang sagt at “livsvisdom blant annet består av kunsten å forkaste det uvesentlige” Det er noe i dette å klare å overse det uvesentlige og prøve å se litt stort på det, og glemme bagatellene. Hvis vi klarer det, så tror jeg vi kan få en bedre relasjon til våre medmennesker.
Også det som står i gruket videre om – “det å leve mens du gjør det og elske mens du tør det”- er flott synes jeg. For meg handler det om å leve i nuet, våge å gripe de muligheter livet byr på, og ikke sette opp barrierer for livsutfoldelsen for seg selv. Akkurat nå for tiden synes jeg det er særlig viktig å leve i nuet og nyte livet. Det er nå det er lyst ute, og det lyset er det viktig å ta inn. Så for min del prøver jeg å være tilstede i øyeblikket disse lange lyse dagene og ta i mot det livet og naturen har å by på. Og ikke minst prøve å by på noe overfor andre også.

20130612-200743.jpg

20130612-200752.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: