En maihelg med planting, podcast og tur

Bare noen ord og bilder fra en tur jeg hadde til hytta på Sørlandet for et par uker siden.

Turen var etterlengtet. Det var så fint å reise sørover i Norge, til et sted der våren og sommeren hadde kommet litt lenger enn her jeg bor. Det ble mest jobb fra hjemmekontor da jeg var der, men en tur langs sjøen og diverse prosjekter rundt hytta ble det også tid til.

En av prosjektene jeg jobbet med da jeg var der, var en slags våronn på tomta. Og da måtte først og fremst klippesaksa frem! Det vokser og gror noe aldeles utrolig mye på Sørlandet, så hvis jeg ikke holder vegetasjonen rundt hytta nede, tror jeg nesten det hadde grodd helt igjen der.

Det å plante blomster i krukker og bed hører også med til hyttevåronna. Familien min og jeg er jo en god del på hytta i løpet av sommeren, og da er det så fint at det blomstrer. Disse blomstene må i perioder klare seg selv, og jeg har derfor satset på tørketålende planter. Det er heldigvis et klima med regnbyger der, og erfaringen er at plantene stort sett klarer seg fint.

Potentilla: Kilde Colorbox

Det nærliggende hagesenteret har gitt meg kjempegode råd om tørketålende planter. I bedet som jeg laget i fjor, har jeg blant annet plantet lavendel, kattemynte, og potentilla. Potentilla finnes i massevis av fine nyanser nå. Det er ikke bare den typiske gule hagebusken som mange synes er litt kjedelig. Jeg valgte lys rosa potentilla i hagebedet. Synes den er fin jeg. Og ekstremt hardfør.

Bedet begynner nå virkelig å komme seg. Denne gangen sådde jeg massevis av bievennlige blomster i bedet også. Håper de kommer opp.!

Urter i krukker er et must på hytta. Jeg plantet stort sett hardføre arter her også. Jeg er litt usikker på om dillen som jeg plantet overlever, man plantet den likevel. Dill er fint å ha, siden det blir mange måltider med reker på hytta i løpet av sommeren.

Jeg hadde en nydelig tur langs sjøen en av dagene. Det var bare så utrolig vakkert i skjærgården nå. Markblomster i de vakreste farger på svabergene, et yrende fugleliv og frisk kystluft.

Jobbing fra hjemmekontoret ble det som sagt mest av de dagene jeg var der. Det er fint å erfare at det er minst like så effektivt å jobbe fra hytta som hjemmefra. Jeg synes det gir mye arbeidsenergi å bytte arbeidsomgivelser. Hytta har ikke innlagt tv-kabel eller bredbånd, men jeg må si at den trådløse routeren som jeg anskaffet i fjor fungerer fantastisk. Det er ingen sak å streame tv på hytta nå, og wifi fungerer minst like bra som hjemme.

Så hva gjorde jeg ellers da jeg var der? Laget god mat, redigerte bilder og blogget, streamet Poirot på tv om kvelden, og ikke minst hørte på Podcaster. Det finnes så mye bra å høre på. Har du forresten hørt podcasten «Kongerekka» på NRKradio? Artig om de gamle norske kongene!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: