Blomstringstid

Hvis du er glad i markblomster så er det en god ide å komme seg ut på tur nå. Det er så fint ute akkurat nå. Forsommeren i vårt land er fantastisk, og det er litt av en opplevelse være ute.

Selv gikk jeg en tur i skjærgården ved Gjeving her om dagen. Denne skjærgården er en del av Raet nasjonalpark, som er en nasjonalpark i kommunene Arendal, Tvedestrand og Grimstad i Agder fylke. Nasjonalparken dekker det som er under vann, og på land i kystlandskapet.

Det var så fint å gå der. De mest fargerike blomster tittet opp av spekker og mellom svaberg.

Jeg prøver å gå litt stille langs sjøen nå, særlig av hensyn til fugler og dyreliv. Og blomster plukker jeg ikke, siden dette er en nasjonalpark. Blomstene er på sitt vakreste når de får stå der de er, synes jeg.

Hvis du skal ut og oppleve blomstringstiden og lurer på hva blomstene heter, så vil jeg anbefale en app som heter Picture this. Det er en veldig god og treffsikker app for all verdens planter, men dessverre er den litt dyr. Men den er nok verd det, hvis du er interessert i botanikk. Hvis du ikke går for appen, kommer langt med den gode og gamle floraen i farger også.

Legg inn en kommentar

%d