Så gøy med bruktsalg på nett

Visste du at jeg selger bruktgjenstander gjennom to nettbutikker på Epla.no?

Du finner link til nettbutikkene helt nederst i innlegget.

Det var interessen for vintagedesign og det grønne skiftet, som gjorde at jeg startet de to nettbutikkene i fjor høst. Jeg startet med salget bare som en hobby og for å ha det gøy.

De to nettbutikkene har ulike konsepter: Den ene, Nordisk retro, selger bare nordiske bruktgjenstander, mens den andre Retromiks, selger gjenstander fra alle andre land.

Selv om det bare er et hobbysalg, så prøver jeg å innrette salget som om nettbutikkene var ordentlige butikker. Det er ganske mange aktiviteter forbundet med denne hobbyen:

  • Innkjøp av varer fra bruktbutikker.
  • Fotografering av gjenstandene, – for å få bra og innbydende bilder.
  • Annonsering i digitale kanaler, – Facebook og Instagram. Jeg tar massevis av gratiskurs for å skaffe meg kunnskap om Facebook og Instagram som markedsføringskanaler (Dette er et stort veldig stort og omfattende kunnskapsområde).
  • Pakking og sending av varene.
  • Regnskapsføring. Dette er ikke egentlig nødvendig siden det er et hobbysalg, men jeg synes det er viktig å holde en viss oversikt.

Jeg selger ikke i enorme mengder (foreløpig😍), men nok til å dekke de utgiftene jeg har.

Noe av det som jeg har til salgs:

Vintage- og secondhandmarkedet i Norge er helt fantastisk. Det er så mye spennende å få kjøpt. Det finnes ikke den ting du ikke kan få tak i brukt.

Det fine med secondhandprodukter er at de ikke påvirker utslipp i samme grad som nyprodusert. Men uansett secondhandkjøp eller ikke, så skal man ikke overkonsumere. Det er vel et kjennetegn med vår tid, at vi er så glad i materielle ting og dermed kjøper mye mer enn det vi trenger.

Når vi kjøper nytt bør vi etterspørre varer som er bærekraftige, og som ikke tømmer jorden for knappe ressurser.

Her finner du linker til nettbutikkene (trykk på knappen):

Legg inn en kommentar