Ferien over for denne gang

Mandag denne uken var ferien over for denne gang. Dessverre får jeg vel si. Hverdagen kom litt vel raskt på i år. Skulle gjerne ha feriert noen uker til.

Årets ferie var etterlengtet. Etter måneder på hjemmekontor føltes det godt å komme seg bort hjemmefra for en stund.

I år, som i fjor, ble sommerferien tilbrakt på hytta på Sørlandet. Så det ble «bare» hytteferie i år igjen. For å være ærlig så begynner lysten til å reise til utlandet igjen å gjøre seg mer og mer gjeldene. Men siden det ikke var mulig i år, så er en ferie på hytta bra det også.

En hytteferie står absolutt ikke tilbake for andre ferieopplevelser, bare så det er sagt. En slik ferie kan være helt fantastisk. Det gjelder bare å fylle den med opplevelser, aktiviteter, hyggelige besøk og ikke minst benytte seg av de mange muligheter som alltid finnes i lokalmiljøene. Eller bare ta det med ro da, hvis det er det en ønsker.

Jeg pleier alltid å farte litt rundt i ferien, siden jeg liker en aktiv og variert ferie. En av dagene denne ferien gikk turen til vakre Risør. Risør er en koselig sørlandsby med et fint maritimt miljø, fine butikker, og ikke minst mange fine spisesteder. Sjømat er spesialiteten hos mange av dem.

Særlig fint er det nede ved havnen. Der er det et yrende liv. Folkeliv og sjøliv. Båter som seiler, båter som ligger i havnen. Folk som rusler rundt. Folk som koser seg på restaurantene.

Risør fiskemottak er det sentrale fiskemarkedet i området, og der har de et kjempebra utvalg av fersk fisk. Vanligvis pleier jeg å kjøpe med meg fisk hjem til middagene på hytta når jeg er der, men denne gangen spiste jeg på restauranten der, sammen med sønnen min og kjæresten hans.

Og for nesten første gang i mitt liv prøvde jeg klassikeren “Fish and chips”. Det ble en skikkelig smaksopplevelse, helt nylaget som den var.

Risør er en by med mye fin blomstring. I bed, krukker og oppover husvegger.

Her virkelig bugnet det utenfor en blomsterbutikk nede ved havnen.

Ingen sommer uten å besøke bruktbutikker! Også denne sommeren har jeg trålet rundt for å kjøpe inn varer til nettbutikken min. Bildet er fra en bruktbutikk i Tvedestrand.

Det å gå på bruktbutikker er gøy og spennende. En vet aldri hva som venter innenfor døra. Det er veldig mye bra og artig å få kjøpt brukt.

Og alene i bruktbutikkene er jeg ikke, for å si det sånn. Det er massevis av folk som elsker å handle vintage. Heldigvis har det blitt mer vanlig og akseptert å kjøpe brukt. Gjenbruk, resirkulering og bærekraft er i vinden som aldri før. Et naturlig sted å begynne er å kjøpe bruktvarer, når vi skal få ned masseforbruket, og på den måten bidra til å redusere klimautslipp.

Det beste med en ferie på hytta er nok likevel roen. Det å dyrke livets enkle gleder uten noe stress. Som å lese en bok, se en film, gå tur, bade, eller nyte et glass vin eller to, ute på terrassen om kvelden.

Morgenene på Sørlandet om sommeren er helt magiske. Frisk klar kystluft, og i juli ofte solfylte dager. Så fint å møte dagen utendørs, med en kopp kaffe da.

Dette er også en vanlig ingrediens i ferier på Sørlandet. Regn! En av dagene i ferien bøtta det ned så mye at jeg aldri har sett på maken. Det kom noen helt enorme nedbørsmengder på kort tid.

Som alltid hadde jeg også denne ferien et prosjekt gående på hytta. Årets prosjekt var å lage et bed mellom to svaberg.

Det var ikke så enkelt som en skulle tro, for i bunnen av bedet gikk det noen mildt sagt omfattende rotsystemer som det var vanskelig å få opp. Men ved hjelp av gode venner fikk jeg det til, og bedet kom på plass. Nå gleder jeg meg til å fylle det med blomsterløk til høsten.

Men mest av alt ble det småturer og utflukter i nærområdet i ferien. Turer til badestrendene og til heia. Turer til butikken og til små spisesteder. De to siste bildene er fra et par av disse turene.

Det var noen glimt fra sommerferien 2021 det.

Legg inn en kommentar

%d