Noen glimt fra påsken

Jeg har blogget i mange år, og hvert år har jeg lagt ut et innlegg om påsken. Det å blogge om opplevelser i hverdag, helg og høytider, synes jeg er artig, og det har alltid vært et viktig grunnlag for denne bloggen.

Så intet unntak i år. Her kommer et innlegg fra årets påske:).

Denne påsken har vært spesiell, slik som den var det i fjor. Jeg fant ut at det heller ikke i år var tiden for de helt store utflukter og valgte derfor å bli hjemme, i stedet for å dra på hytta. Hyttelivet kan jeg ta igjen i rikelig monn, senere i år.

Men en kan ha en super påske likevel, selv om den bare tilbringes hjemme.

En liten utflukt ble det riktig nok i første del av påsken, – et besøk til min gamle mor på Lillehammer. Min mor er nå 93 år, men er still going strong, og hun setter stor pris på besøk. Vi hadde noen hyggelige dager sammen, med god mat og mye påskestemning. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder da jeg var der, men bilder fra andre opplevelser i påsken ble det.

En av dagene jeg var på Lillehammer tok jeg meg en tur til Lillehammer kunstmuseeum, for å se på den faste samlingen og på utstillingen der. Kunstmuseet er et flott og inspirerende sted, og den utstillingen som de viser der akkurat nå er noe av det mest fantastiske jeg har sett på lenge: Anna Ancher. Skagen indre og ytre rom.

Lyset i Anna Ancher sine bilder er nydelige. Jeg anbefaler deg å ta en tur og se utstillingen på kunstmuseet, om du har mulighet til det. Les mer om utstillingen:

https://lillehammerkunstmuseum.no/utstillinger/anna-ancher-skagens-indre-og-ytre-rom

Det å tilbringe påsken hjemme, betyr ikke nødvendigvis en kjedelig påske. Jeg var veldig opptatt av å komme meg ut på tur i nærområdet i påskedagene. Det å ha tid til å gå lange turer er en kjærkommen avveksling fra dagene på hjemmekontor. Det er ikke alltid jeg har overskudd til å komme meg ut på tur etter jobb i hjemmekontorhverdagen, men heldigvis i påsken!

Det beste av alt med turene jeg gikk var å erfare at våren er på vei. Det var så fint i skogen, i nærmiljøet, – å høre bekkene sildre og nyte synet og lukta av de aller første vårblomstene.

Noe som er fint med å være hjemme noen dager (uten hjemmekontor) er at en kan bruke tiden akkurat som en vil. Jeg hadde en påske helt uten forpliktelser eller ansvar av noe slag.

Og da fikk jeg virkelig rom til å koble av.

Jeg passet på å benytte anledningen til å gjøre noe jeg liker. Som å fotografere. Jeg er bare en helt vanlig amatørfotograf, men finner glede i å ta bilder, for eksempel fra hverdagslivet.

Med det fotoutstyret som er tilgjengelig nå for tiden, er det spennende å ta bilder. Det er så mange muligheter. En kommer forresten veldig langt med et vanlig mobilkamera også.

Jeg tok meg også til å studere bilder fra inspirerende digitale fotogallerier, i påsken. Som fra dette:

https://www.gettyimagesgallery.com

Påsken i år innebar massevis av påskestemning og god mat (maten glemte å ta bilde av i år:)).

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: