Januar som kom og gikk

Den siste måneden har vært litt traurig og koronabestemmelsene i kommunen har gjort at jeg stort sett har måttet holde meg hjemme.

Det er så mye av det fine i livet som er utilgjengelig akkurat nå. Det som setter gullkant på tilværelsen.

Jeg savner reiser, musikk, konserter og teater. Til og med kino savner jeg, selv om jeg egentlig ikke går så mye på kino. Men det jeg savner aller mest er det jevnlige samværet med familie, venner og kolleger. En helt vanlig sosial omgang. Jeg håper at situasjonen bedrer seg snart.

Så i måneden som nettopp har passert, har jeg måttet prøve å gjøre det beste ut av det.

Det er viktig å fokusere på det en kan gjøre, i stedet for å fokusere på det en ikke kan gjøre.

Tilværelsen har for det meste bestått seg av å jobbe fra hjemmekontor. Den ordningen fungerer overraskende bra, og arbeidsdagene går i ett.

Noe som er fint med hjemmekontortilværelsen er at dagene kan startes på en rolig og fredfylt måte.

Det har vært en iskald og snørik januar her.

En liten hverdagsglede er koselige besøk av ekorn ute i hagen.

Nå på denne tiden av året prøver jeg å spise så sunt som mulig. Til hvert måltid legger jeg til massevis av friske grønnsaker og bær. Her har jeg toppet frokostgrøten med bær, nøtter og sukrin.

Inspirasjon til gode og sunne frokoster finner jeg på bloggen, for eksempel denne: En næringsrik frokost

Jeg elsker strikkeplagg og i det siste har jeg kunnet bruke dem i fullt monn. Tradisjonsrike strikkeplagg er så fine!

Siden jeg for det meste har måttet holde meg hjemme i denne nedstengte perioden, har jeg hatt god tid til å lage mat og teste ut nye oppskrifter i kjøkkenet.

En dag testet jeg ut en variant av en indisk vegetargryte jeg har lagt ut tidligere her på bloggen. Indisk vegetarmat er min absolutte favoritt hva vegetarmat angår. Her finner du noen tips til indiske middagsretter.

Det går mot lysere og grønnere tider. Jeg synes det så litt stusselig ut i vinduskarmen en dag etter jul, og satte kursen mot Plantasjen for å kjøpe nye og friske blomster til huset. Her et tidligere blogginnlegg om fordelen med å ha grønne planter innendørs.

Når jeg først var der, unnet jeg meg en liten hverdagsglede, – kaffe og vaffel med syltetøy. Oppskrift på hverdagsvafler.

Temakveld med en venninne. Jeg inviterte en venninne til en temakveld « Italiensk restaurant» en lørdag i januar. Det ble en suksess, vi var i Italia nesten hele kvelden! Forretten ser du på bildet. Til hovedrett serverte jeg tortellini i ostesaus, med salat. Til dessert sjokolademousse.

Det å gå på fototur er en perfekt aktivitet i koronaens tid. Det er kjempelett å gå rundt og ta bilder og samtidig holde god avstand til andre. Dette bildet er fra en fototur jeg dro på til Fetsund lenser i midten av januar. Det var aldeles nydelig der, med frost og lav vintersol.

Det er ikke så mye som skal til for å få til en flott hverdagopplevelse når en har med kameraet ut på tur. Bildene tok jeg med Canonkameraet mitt, EOSM50. Her finner du tips til hva du kan se etter, når du er ute og fotograferer.

En annen morsom hverdagsaktivitet når en likevel må holde seg hjemme på iskalde januardager, er å lage islykter. De er veldig enkle å lage, og lyktene blir som små kunstverk. Her et tidligere blogginnlegg fra en dag jeg laget islykt (med link til fremgangsmåte).

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: