Noen refleksjoner i denne annerledestiden

Vanligvis, når det ikke er pandemi, så pleier min tilværelse å være ganske så aktiv. Under normale omstendigheter er jeg på farten året rundt, på turer, reiser, aktiviteter og utflukter. Jeg liker et opplevelsesrikt og variert liv.

Men slik har det ikke vært i 2020 og så langt i 2021. I denne perioden har jeg for det meste holdt meg hjemme. Selv ikke reiser til min gamle hjemby, for å besøke min mor, har det blitt så veldig mange av. Jeg håper situasjonen bedrer seg snart.

I koronatiden har dagene kommet og dagene gått. Hvor ble de av egentlig? Tilværelsen har for det meste bestått seg av å jobbe fra hjemmekontoret. Jeg har sittet mye ved stuebordet og skrivet saker og artikler. Har deltatt på utallige møter på Skype med kolleger, og på webinarer. Jeg har drukket bøtter med kaffe og te. Jeg har gått på turer ut i skogen, innimellom all jobbaktiviteten. Sett på mange Netflix-filmer og har administrert mine nye nettbutikker.

Hjemmekontor ved stuebordet

Tiden har vært preget av sosial isolasjon og det har naturligvis tatt på. Jeg har vært mye alene. Men besøk av familie og venner har jeg heldigvis fått innimellom, men ikke så mange på en gang. Jeg føler meg heldig som har familie og venner som stiller opp for meg og som er opptatt av hvordan jeg har det, uansett om det er pandemi eller ikke.

Bursdagsfeiring og en meters avstand mellom gjestene.

Men pandemien er ikke over enda, selv om vaksinen er på vei. Nå er det en ny nedstenging, og vi må holde avstand og unngå selskaper og mange nærkontakter.

Tenk på alle som er isolert og alene! Tenk på alle studenter og andre aleneboende. Visste du at 40 % av Norges husholdninger består av kun en person?

Det er kjempeviktig at vi holder kontakten med folk. Særlig med de som bor alene, og særlig nå som det virkelig begynner å røyne på. Vi må ikke bli mer syke av ensomhet, enn vi blir av pandemien.

Ta en telefon, gå ut på tur i marka med en som du vet bor alene. Gjør noe hyggelig for en som bor alene, innenfor rammen av smittevernreglene. Det er ikke så veldig mye som skal til egentlig.

Og for deg som bor alene gjelder det mer enn noen gang å gjøre det beste ut av det. Lag god mat. Ring en venn, eller møt folk digitalt. Gå turer, les gode bøker og velg ut de aller beste filmene på tv. Det gjelder å fokusere på hva vi kan gjøre, i stedet for det vi ikke kan gjøre.

Mange opplevelser venter ute i naturen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: