Jeg starter opp med salg av bruktgjenstander

En har ikke annen moro enn den man lager seg selv. Jeg har lenge vært interessert i design fra 50, 60, 70- og 80-tallet. Nå tar jeg denne interessen et steg videre, og starter opp med salg av bruktgjenstander, gjennom to nettbutikker på Epla.

Butikkene lanseres i morgen kveld (12. 10). Jeg legger ut et nytt innlegg her på bloggen når butikkene er publisert.

Bruksalget skjer på hobbybasis. Jeg har en heldagsjobb som fortsatt vil kreve meg noen år fremover.

Butikkenes navn: Nordisk retro og Retromiks

Epla er et nettsted der folk kan kjøpe og selge, i hovedsak av håndlagde, egendesignede og egenproduserte ting. Men nettstedet har også en avdeling for vintage- og samlermarkedet, og det er der jeg har opprettet mine to butikker. Butikkene har jeg gitt navnene: Nordisk retro og Retromiks.

Nordisk retro

I butikken Nordisk retro vil du finne:

  • Gjenstander i skandinavisk og nordisk design, dvs. retrogjenstander fra 50, 60- 70, og 80-tallet. Gjenstandene har sitt opphav i de nordiske land. Spesielt produkter av finsk, svensk, norsk og dansk retrodesign.
  • Norske håndverks-, husflids- og tradisjonsgjenstander fra den samme tidsperioden.

Retromiks

I butikken Retromiks vil du finne:

  • Fargerike og artige bruktgjenstander fra 70-tallet. Bilder, vaser, kjøkkenutstyr, kitsch- gjenstander og mye mer.
  • Etterhvert noe klær.
  • Retrogjenstander for eksempel fra Tyskland, England, Frankrike og Italia.

I første omgang selger ikke butikkene møbler eller lamper.

Hvorfor to butikker og ikke bare en?

Jeg har lagt opp til to forskjellige butikker, med noe ulike konsepter, siden jeg antar at kjøpergruppene i bruktmarkedet er noe forskjellige. Noen liker den lyse, nordiske og demokratiske designstilen fra 60- og 70-tallet. Herunder nordisk brukskunst og kunsthåndverk. Noen er typiske samlere av norske souvenirer og tradisjonshåndverk fra 60- og 70-tallet. Det er disse to gruppene jeg håper å nå med den første butikken.

For den andre butikken tenker jeg at målgruppen først og fremst er folk som liker å innrede i en stil fra 50, 60 og 70- tallet, og som trenger gjenstander som passer inn i stilen.

Gjenbruk for en grønnere verden

Jeg har laget en felles logo for butikkene, for å bruke på Facebooksiden som jeg skal opprette. Jeg har latt en grønn spire prege logoen, i tillegg til navnene.

Jeg håper at vi med gjenbruk kan få ned rovdriften på jordas ressurser. Jeg håper at vi med gjenbruk kan bidra til en grønnere verden.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar