Et fargespill med røde, gule, orange og grønne fargetoner.

Det er søndag kveld og jeg har akkurat kommet hjem igjen fra noen dagers høstferie. Jeg var først noen dager på fjellet i Gudbrandsdalen, så noen dager i min gamle hjemby Lillehammer, der jeg jobbet fra hjemmekontoret og besøkte min mor.

Det føltes så deilig med noen dagers fri. I det hele tatt var det godt for meg å få litt avkobling fra alt stresset med pandemien, og fra arbeidet på hjemmekontoret.

Jeg innledet hytteferien på forrige lørdag, og noe av det første jeg gjorde da jeg kom opp, var å lage meg en middag, tradisjonsrik for området: spekemat med hjemmebakt flatbrød (glemte å ta bilde). En veldig enkel, grei og lettlaget rett.

Maten hadde jeg tidligere på dagen kjøpt inn på Bondens marked på Otta. Jeg liker å teste lokale matspesialiteter når jeg er på et sted, og heller ikke denne gang angret jeg på det. Varene fra Bondens marked holdt en høy kvalitet, og smakte godt.

Hjemmebakt flatbrød virker forresten ikke så helt uoverkommelig å lage selv:

Oppskrift på hjemmebakt flatbrød fra Opplysningskontoret for brød og korn (OBK).

Jeg ble veldig godt fornøyd da jeg så at barometeret sto på sol da jeg ankom.

Jeg vet forresten ikke om noen bruker barometer mer? Barometer er et instrument som måler lufttrykk, og pent vær er forbundet med høyt lufttrykk.

Og sol ble det, men det var først etter to dager. Da ble det til gjengjeld helt fantastisk. 11 varmegrader, sol og ikke en sky på himmelen er ikke hverdagskost på fjellet i Gudbrandsdalen, på denne tiden av året.

Stillheten rådet på fjellet, og det var nesten ikke folk å se. Heller ikke husdyra, som det er så mange av der om sommeren, var å se nå.

Høstfargene er helt fantastiske i år. Jeg kan nesten ikke huske å ha sett så fine høstfarger noen gang. Overalt var det et fargespill med røde, gule, orange og grønne fargetoner.

Ellers gikk dagene i ferien med til alt og ingenting. Slik det ofte er når jeg ferierer på en hytte. Det blir å lese bøker, fyre på peisen bære ved, høre på radioen, surfe på mobilen og så klart gå turer.

Jeg gikk mange turer i nærområdet, men ikke så veldig lange turer denne gang. Men de var mer enn lange nok til at jeg følte at jeg fikk brukt kroppen og at jeg fikk kommet meg ut i frisk luft.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: