Tacokylling med melon-og tomatsalsa

Jeg legger for det meste ut vegetaroppskrifter på denne bloggen, men her får du for en gangs skyld en helt vanlig rett med kjøtt.

På 17. mai var det mitt oppdrag å ta med en kyllingrett til spleiselag-koldtbordet, eller til bufféten som jeg liker å kalle det.

Valget falt på denne retten:

Tacokylling med melon-og tomatsalsa

Hovedingrediensen i retten er kyllingklubber, og det er en grei og rimelig råvare som er perfekt å bruke når du skal lage mat til mange. Du finner kyllingklubber i frysedisken i butikkene. Jeg fant en stor pose på 2,5 kilo i frysedisken på Mega, til den nette sum av 85 kroner. Ikke verst.

Disse kyllingklubbene med tacokrydring og med melon og tomatsalsa til, passer kjempefint som en buffetrett. En kyllingklubbe er akkurat passe mye å forsyne seg med, når det er mye annet på bordet også.

Perfekt alternativ til fredagstaco

Når det er sagt, så tror jeg at denne retten også kan fungere fint som et alternativ til vanlig fredagstaco. Servert med ris, salsa, rømme og nacoschips er det er superfin fredagsrett som jeg garantert tror vil gjøre suksess. Her kommer oppskriften:

Tacokylling med melon-og tomatsalsa

Til 4 personer

Ca 1 kg kyllingklubber

1 pose taco kryddermix 28 g

2 ss ketshup

2 ss rapsolje eller annen olje

2 ss vann

Melon- og tomatsalsa

1 galiamelon

1/2 agurk

1 sjalottløk

250 g røde (og helst noen gule) plommetomater (eller cherrytomater)

1/2 lime (presset saft)

1 ss olivenolje

salt, pepper

2 hjertesalat

Garner med:

2 ss hakket persille (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Varm ovnen til 200 grader.

Bland sammen kryddermiksen med olje, vann og ketshup og legg i en frysepose. Legg kyllingklubbene inni og la de ligge i marinaden en time. Pass på at all kyllingen er dekket av marinaden. Legg kyllingklubbene i en smurt ovnsfast form og stek dem i ca 45 minutter. Legg over på et serveringsfat.

Salsa:

Del melonen og ta ut kjernene. Skjær melonkjøttet i små terninger. Del agurken på langs og ta ut kjernene. Del også den i små terninger. Skrell og finhakk løken. Del tomatene i små biter. Bland alt sammen og smaksett med lime, olje, salt og pepper. Legg salatbladene på serveringsfatet ved siden av kyllingen og legg salsaen ved siden av og servér.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: