Hipp, hurra for 17. mai!

Hei kjære blogglesere og gratulerer med dagen!

Jeg håper dere har en flott 17. mai, uansett hvordan dere feirer den. Jeg håper dere får det fint, selv om feiringen blir annerledes i år. Selv skal jeg i 17. mai-selskap utpå dagen, men først skal jeg spise en god frokost og se på sendingen fra feiringen, på TV. Som alltid gleder jeg meg.

På hver eneste 17. mai tenker jeg på hvor heldige vi er som bor i dette landet. Tenk så godt vi har det i Norge. Tenk så mange muligheter vi har, til å skape oss et godt liv.

Men det aller beste, synes jeg, er at vi kan feire nasjonaldagen vår i et fritt og fredelig land, – et land som er tuftet på verdier som frihet, demokrati og respekt for mennesker.

Det er det jammen ikke alle land i verden som kan. Overalt i verden blir demokratiske styreformer utfordret, både utenfra og innenfra. Det er krig, ufrihet og nød. Det er viktig å ta vare på det som er så bra med Norge, – freden, friheten og demokratiet.

Dette blir en annerledes 17. mai, og litt trist er det at barnetogene ikke går. Men det går bra likevel, for jeg er sikker på at det dukker opp noe annet artig i stedet. Dette blir nok 17. mai’en vi vil huske.

Foto: Arnhild Hoel

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

2 thoughts on “Hipp, hurra for 17. mai!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s