Hverdagsliv i koronaens tid

Jeg har nå holdt meg hjemme i over tre uker og dagene har merkelig nok gått ganske fort. Etterhvert har jeg fått til en viss struktur på dagene. Det har vært nødvendig, særlig fordi jeg ikke har lyst til å føle at jeg er på jobb til enhver tid.

Det å jobbe fra hjemmekontor over så lang tid har vært en ganske så spesiell erfaring. Det har gått ganske bra på mange måter. Jeg har digitale møter med jobben hver dag og vi har hatt god kommunikasjon og har fordelt arbeidsoppgaver og arbeidsflyt. Noen dager har vært effektive og det har gått i ett fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Andre dager har vært mer tunge og da har det blitt gjort mindre enn vanlig.

Men slik blir det kanskje i en sånn situasjon.

Rent sosialt har også disse dagene vært spesielle. Jeg savner naturligvis familie, venner og kollegene. Vanlig prat og samvær. Men vi har hatt god kontakt på Skype, FaceTime og telefon, og det har vært til god hjelp.

Så hvordan er da hverdagen i denne koronaens tid?

– Står tidlig opp og spiser frokost, og så er det jobb frem til lunch. Deretter er det ut på tur, en halvtime eller en times tid. Det synes jeg er helt nødvendig for ikke å bli helt fysisk nedbrutt i denne tiden. Så er det jobb igjen til litt utpå ettermiddagen.

Etter jobb har jeg hatt mer enn nok å fylle tiden med:

– Jeg har brukt en del tid på å lage mat og teste ut nye oppskrifter. En dag testet jeg en ny pizzavariant og annen dag en ny oppskrift på en kyllingform.

– Jeg har tatt opp igjen min gamle retro/vintage interesse. I første omgang med å prøve å få en oversikt over min fantastiske samling av bruksgjenstander som ligger på loftet. Etterhvert skal jeg nok selge ut deler av den, men først må jeg få oversikt over hva jeg har. Det er det mer enn nok av tid til å finne ut av nå.

– Jeg går turer også på ettermiddagene og i helgene. Det er fint å kunne møte våren på en annerledes måte. Jeg holder naturligvis minst to meters avstand fra folk, og det går helt greit.

– Ellers går dagene med til massevis av mer eller mindre kjedelige hussysler. Stryke tøy, rydde i skap og skuffer og vaske huset. Begynne å forberede våren i hagen.

Enn så lenge går den greit denne hjemmetilværelsen. Nå gjelder det bare å holde ut over tid.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: