En tur til Gøteborg

Jeg liker å reise, men det blir det ikke så mye av nå på vinteren. De få feriedagene jeg har vil jeg spare til sommeren , slik at jeg kan få en noe lenger ferie da.

Men å reise på korte turer i helgene prøver jeg å få gjort.

Jeg passer på når det dukker opp gode tilbud på billetter og hotell, og planlegger for “småferier» i helgene utover vinteren. Slike småturer synes jeg gir mye energi og glede. De blir et avbrekk fra den daglige tralten.

I januar dro jeg på en korttur til København, og forrige helg gikk turen til Gøteborg.

Jeg dro til Gøteborg bare for å oppleve, spise godt å kose meg. Kort sagt for å ha det hyggelig. Det ble årets vinterferie for meg, selv om det bare var en helgetur.

Lørdag formiddag tilbrakte jeg i bydelen Haga. En kjempespennende bydel med mange fine butikker, cafeer og andre spisesteder.

I Gøteborg var plenene grønne. Helt spesielt til februar å være!

Det var virkelig vårstemning i byen, selv om det bare var februar. Utenfor mange av butikkene var det pyntet med nydelige dekorasjoner i vårlige farger.

Men selv om det var vår i luften, blåse det ganske friskt i Gøteborg forrige helg. Det var ikke så mange å se ute i gatene.

Men det hindret ikke meg i å farte rundt! Jeg besøkte mange artige butikker – særlig mine favorittbutikker, – retrobutikkene. Minst fem var jeg innom. (Flere Myorna, Røde Korset, Fåfängen og Bjørk&secondhand.)

Bildet er fra Myrorna, svenskenes svar på Fretex. Der hadde de mye flott og noe av det ble med i kofferten hjem.

Det er også mange spennede kunst- og designbutikker i bydelen Haga. Denne butikken hadde spesialisert seg på Marimekkodesign. Et helt fantastisk flott finsk design fra 70-tallet.

Den vakre Hagakirken.

Det ble ikke til at jeg laget fastelavnsboller hjemme denne helgen, så da passet det fint å prøvde seg på svenskenes variant, semla, i stedet.

Semla smakte supergodt og litt annerledes enn våre fastelavnsboller. Semla var fylt med makronfyll blandet med krem. Veldig gode! Men når det er sagt. Våre fastelavensboller står ikke tilbake for de svenske. Jeg kjente litt på at jeg savnet den norske varianten, fylt med krem og bringebærsyltetøy.

Hotellet jeg bodde på het Spar hotell Gårdå. Det var et helt OK budsjetthotell som lå litt utenfor bysentrum. Men det gjorde ikke noe at det lå litt utenfor, for det gikk busser inn til sentrum hele tiden, og det tok bare max. 10 minutter. Billettprisen var helt OK. 30 kroner for en 90 minutters billett.

Hotellet kan absolutt anbefales. Rommene var rene og fine, og frokosten var frisk og innholdsrik.

Jeg valgt å spise middag på restauranten på hotellet en av dagene også. Gratinerte nachos, som jeg bestilte, smakte også veldig bra.

Så bar det hjemover på søndag tidlig ettermiddag. Det ble en stabasiøs tur når sant skal sies. Toget var innstilt på grunn av det dårlige været, og reisen gikk hjemover med buss. Det tok sin tid, og først utpå kvelden var jeg hjemme igjen.

Legg inn en kommentar

%d