Glimt fra jula

De siste årene har jeg hatt den tradisjonen at jeg har lagt ut noen glimt fra julefeiringen på bloggen. Intet unntak i år. Håper du ta lyst til å ta en titt inn i min julefeiring:).

Noe av det aller beste ved å bo ved skogen er at det er så fin julestemning her. På julaften våknet jeg opp til den fineste julesnø utenfor huset.

Det var en fantastisk julestemning over alt.

Jeg startet julaften med å spise en god julefrokost og kose meg i den fine julestemningen. Huset var nyvasket og i vinduet lyste julestjerna.

Litt utpå formiddagen satte jeg kursen mot Lillehammer, min gamle hjemby, for å feire jul sammen med min mor.

Noe av det første jeg gjorde da jeg kom til henne var å pynte en stor furukvist som jeg satte i et syltetøyglass. Det ble et fint lite juletre. Mor var godt fornøyd med treet.

Min mor er nå snart 92 år. Hun er fortsatt vital og gir uttrykk for at hun har det godt, men helsen hennes er ikke helt som den en gang var. I sommer brakk hun lårhalsen og det sliter hun fortsatt med.

Her skal vi akkurat til å begynne på julemiddagen. Som alltid var det ribbe med tilbehør som sto på menyen.

Senere på ettermiddagen drakk vi kaffe og spiste kaker og molter til dessert. Mor hadde satt fram sitt fineste gamle Rosenthal-servise.

Deretter var det tid for åpning av julepresanger. Selv om vi var bare to, så var det en stor haug med pakker under treet. Vi drev og pakket opp i minst en time.

Etter å ha vært på Lillehammer noen dager dro jeg hjem igjen og kunne nyte noen rolige romjulsdager hjemme. Her et bilde fra en av morgenene i romjulen. Min store favorittjulekake er sjakkruter.

Også denne julen pyntet jeg mye til jul. Pynten er helt tradisjonell og går i rødt, blått og gull.

Jeg er glad i juledekorasjoner. De bringer meg tilbake til barndommens eventyrland.

Litt senere i jula bød jeg inn familien til juleselskap. Vi er ikke vegetarianere, men denne gangen ble det vegetarjulebord, siden alle begynte å bli lei av julemat med kjøtt. Oppskriftene får du etterhvert her på bloggen.

Så ble det nyttårsaften og jeg fikk mine beste venner på besøk, til nyttårsselskap.

Jeg hadde laget kalkunfilet, med fløtegratinerte poteter og ellers tradisjonelt tilbehør.

Det ble 2020 og vi markerte det nye året og ti-året med bobler og fyrverkeri.

Det var jula 2019 det, og den skal få fortsette noen dager til.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: