Alpefjellene

Som jeg fortalte på bloggen i går var jeg på høstferie i Bayern i Tyskland i forrige uke.

Der besøkte jeg min datter og svigersønn som nettopp har bosatt seg der, etter å ha bodd flere år i Australia.

Jeg hadde noen kjempefine dager der sammen med dem og det ble en ferie med mange ingredienser. God mat, spennende aktiviteter og mange fine naturopplevelser.

Selve Bayernområdet er nytt for meg. Jeg har bare vært der et par ganger før og da fikk jeg ikke sett meg så mye rundt.

Det fikk jeg nå, og det ble et positivt møte.

Alpefjellene gjorde særlig inntrykk, de er storslagne og flotte. Landskapet i Bayern er kjennetegnet av blå innsjøer, milevis med grønne landbruksområder og gressende dyr. Oppe i fjellene og ved innsjøene er det koselige alpehytter, der en kan få kjøpt seg noe å spise.

Gode muligheter for turgåing

Det er ikke vanskelig å komme seg opp på alpetoppene, i hvertfall noen av dem.

Forholdene for turgåing er lagt godt til rette. Sti-nettet er godt utbygd og mange steder er det kabelbaner og gondoler, slik at en raskt kan komme seg opp i høyden.

Eisenburg

En av dagene jeg var der, tok vi oss en tur til opp på en topp der det var spesielt god utsikt. Toppen het Eisenberg og lå 1055 moh.

På toppen var det også ruiner av et middelalderenslott – Eisenburg.

Ruiner fra et annet slott, Hohenfreyberg, lå fem minutter unna.

Begge ruinene er godt tatt vare på og er heldigvis ikke kommersialisert. De er fine steder for å kunne lære mer om middelalderhistorie og for å kunne skue utover den imponerende utsikten.

Det var veldig lett å komme seg opp til Eisenberg fra et sted som het Schlossbergalm dit en kunne kjøre med bil. En enkel og grei spasertur på 15 – 20 minutter og vi var på toppen.

%d bloggere liker dette: