På høstferie i Bayern

Jeg har nettopp kommet hjem igjen fra en ukes høstferie.

Turen gikk til Bayern i Tyskland der yngste datteren min Cathinka og mannen hennes Daniel nettopp har bosatt seg.

Daniel kommer fra Bayernområdet og da var det naturlig for dem å slå seg ned der.

Det føles veldig bra å ha dem såpass nærme igjen. I flere år har de nemlig bodd i Australia, der de har jobbet som misjonærer for organisasjonen Youth with a mission (Ungdom i oppdrag). Siden jeg har et snev av flyskrekk, ble det aldri til at jeg dro og besøkte dem der. Derfor er det fint at de bor litt nærmere nå. Tyskland er jo ikke så langt unna hvis vi ser stort på det. Det tar ikke så veldig lange tiden med fly fra Gardermoen til München.

Jeg har hatt noen kjempehyggelige dager på besøk hos dem. Vi har virkelig kost oss, har spist masse god mat og har vært på farten hver dag.

Blant annet har vi besøkt byen Füssen der dette bildet er tatt. Füssen er en koselig alpelandsby som ligger sørvest i Bayern ved den romantiske veien, en av de mest kjente ferierutene i Tyskland. Füssen er en by som absolutt er verdt et besøk. Spennende alpemiljø, annerledes butikker og mange fine kafeer og restauranter. Og ikke minst slottet Neuschwanstein som ligger like i nærheten.

Vi har vært ute og gått turer i fantastisk alpelandskap. Sound of music look a like.

Alpelandskapet gjorde virkelig et stort inntrykk på meg. Det var storslagent. Akkurat denne dagen var det regnvær, men når det var sol var det flott å skue utover alpefjell, alpesjøer, grønne jorder og bergsider. Og ikke minst teste ut noen av de mange de mange turmulighetene som var i området.

Dette området er også et typisk jordbruksstøk og det var mye husdyr å se ute på beitemarken. Veldig koselig å gå tur gjennom slike områder!

Området har mange vakre katolske kirker. Denne kirken het St. Nikolauskirken og var sognekirke i området. Samme dag som vi besøkte kirken hadde de hatt høsttakkefest der.

Når det kommer til mat, så er det visstnok pølser og øl som er spesialitetene i Bayern, men de prøvde ikke jeg. Men jeg smakte på en annen spesialitet som Cathinka og Daniel disket opp med av dagene. Käsespätzle – en slags nudelrett som er tradisjonsmat i sør-Tyskland, Liechtenstein og Sveits. Veldig god, prøv den om du kan!

Det finnes restauranter av alle slag i byene i Bayern, og den tradisjonelle Bierstube er naturligvis still going strong. Der får en kjøpt typiske tyske kjøttretter med sauerkraut og poteter. Og øl naturligvis.

På en av restaurantene vi besøkte testet jeg ut den tyske spesialiteten Äpfelstrudel. Ikke akkurat lavkarbo, men veldig god!

Flere bilder fra turen kommer i morgen.

%d bloggere liker dette: