Høstetid

Denne årstiden vi er inne i nå synes jeg er helt fantastisk. Det bugner over av frukt, grønnsaker, bær og blomster. Moder jord gir i overflod.

Vi er heldige i Norge som er omgitt av en slik rikdom.

Tenk så mange land i verden som preges av tørke, matmangel, sult og fattigdom. På grunn av klimaendringene blir det flere og flere av dem. Naturkatastrofer, tørke og mangel på vann gjør det nærmest umulig å dyrke mat mange steder, og mange må forlate hjemmene sine nettopp på grunn av dette.

Måtte vi i fellesskap klare å bremse den globale oppvarmingen.

Jeg er glad for at jeg har anledning til å gå innom et rikt og velfylt torg på vei hjem fra jobb – Stortorget i Oslo. Dit gikk jeg i går og kjøpte med meg hjem en stor pose med sesongens grønnsaker og frukt. Muligens hos en av de aller siste grønnsakshandlerne i byen.

Massevis av kantareller kjøpte jeg med meg hjem også. Nå blir det brødskive med sprøstekt kantarell som pålegg en av de første dagene. Hvis jeg da ikke prøver meg på en av disse oppskriftene:

Kantarellpizza

Vegetarisk høstgryte

I denne menyen benyttes også rikelig av mat som er i sesong nå.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: