Sommerferien er over og nå ser jeg frem mot høsten

Sommerferien er over og nå står bare minnene om den igjen. Jeg har hatt en deilig ferie og jobben har vært så langt unna som den bare kan være.

Som vanlig har jeg gjort det jeg liker aller best i ferien. Jeg har vært på hytta på Sørlandet og jeg har vært noen dager på fjellet.

I ferien har jeg passet på å slappe av og kose meg så mye som mulig. Det å ha ferie handler jo mye om å gjøre noe hyggelig, om å spise godt og om å hvile. I løpet av disse ukene har jeg gått lange turer, har besøkt koselige kafeer og restauranter og har vært mye sammen med min familie og mine venner.

Etter denne ferien føler jeg meg styrket og opplagt fremover mot høsten. Og som jeg ser frem til den! Jeg er nok mest et sommermenneske, men setter mer og mer pris på høsten. Jeg ser frem høstens gyldne og klare dager, til å gå turer, og til alt hyggelig som hører høsten til. En reise skal jeg også gjøre, men det blir først i oktober.

Her kommer noen glimt fra årets sommerferie:

Jeg fikk mye koselig besøk på hytta, og hva er vel bedre da enn å servere ferske reker?

Utflukter og turer ble det som sagt mye av i ferien. Her er jeg ute på en av mine favoritturer – en tur rundt i det fine kystmiljøet på Gjeving.

Jeg fikk besøk av en god venninne, Aslaug, i noen dager, og her har jeg dekket opp for å servere pizza.

På Gjeving har det kommet en virkelig flott nyvinning – Lyngørfjorden kystkultursenter. Senteret huser en stor historisk maritim samling – Lingards skuteminne – , samt informasjonssenter for Raaet nasjonalpark. Den maritime samlingen har stor bredde og gir et godt innblikk i hvor stor betydning sjørfarten og kystlivet har hatt for dette distriktet.

Utstillingen forteller også historien om slaget ved Lyngør. Slaget ved Lyngør var et sjøslag som ble utkjempet mellom den dansk-norske og den britiske flåte ved Lyngør havn 6. juli 1812.

For første gang besøkte jeg også en gammel kirke i nærområdet – Dypvåg kirke. Kirken har en historie helt tilbake til 1200-tallet.

Også kirkedøren bærer preg av at kirken er gammel.

Noen bruktbutikker var jeg også innom i sommerferien og her er noen av funnene jeg gjorde. Maleriet tror jeg vil passe fint på hytta og karaffelen vil passe fint til jul. Fotobagen er jeg også godt fornøyd med. Den er såpass stor at den vil romme både kamera og flere forskjellige linser.

Men mest av alt har jeg kost meg ute i solen i ferien. Så herlig med ferie og sommer.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: