Noen dager på fjellet

Ferielivet fortsetter for meg, og nå er det siste uka før plikten kaller igjen.

Jeg har dratt fra hytta på Sørlandet og har kommet meg opp på fjellet, nærmere bestemt til en hytte i Sel i Gudbrandsdalen.

Her nyter jeg fjellivet, den friske luften og turlivet. Det er så deilig å kunne gå turer igjen! Det har ikke blitt så mye turgåing det siste året, på grunn av et plagsomt kne. Men kneet har sakte men sikkert blitt bedre og nå er jeg i stand til å gå lange turer igjen. Hurra!

Jeg dro hit opp på mandag og tok meg god tid på veien opp. Blant annet stoppet jeg på Ringebu og drakk kaffe. Kafé Værfast i Ringebu sentrum kan anbefales! Der har de nydelige kaker og god kaffe. (Liker du kanelboller finner du en oppskrift her).

Og kaker, det unner jeg meg en gang i blant selv om kostholdet nå stort sett følger prinsippene for lavkarbo.

Jeg stoppet underveis på en bruktbutikk også, og fant meg en aldeles fantastisk fin hjemmestrikket jakke. Som også var helt ubrukt!

Som du ser er jakka allerede tatt i bruk og jeg tenker den skal bli fin å ha på seg på kalde dager utover høsten. Og såklart når jeg er på fjellet.

Lese har jeg også gjort denne uka, og boka jeg har pløyet meg gjennom er en gammel klassiker “Møte med milepelen” av Sigurd Hoel, utgitt i 1947. Boken tar opp spørsmålet om hvorfor noen ble landssvikere under den annen verdenskrig.

Men mest av alt har jeg gått turer i fjellområdet rundt hytta:

Denne lille søtnosen møtte jeg på tur en av dagene. Det er massevis av sauer i dette fjellområdet, og de er utrolig søte, tamme og vennligsinnede.

Det beiter kuer her også, og sammen med sauene er de en stor ressurs for å holde ved like kulturlandskapet i fjellet.

Leave a Reply