Ferielivet går sin gang

Ferielivet går sin gang for meg som tilbringer ferien på hytta på Sørlandet. Jeg har nå vært her en uke, og den uka har gått kjempefort. Og det til tross for at jeg stort sett ikke har gjort annet enn bare å oppholde meg her på hytta.

Jeg fant ut at jeg i år måtte bruke noen av feriedagene på å gjøre vedlikeholdsarbeid. Nærmere bestemt på å male. Maling av hytta må gjøres av og til det også, og det er ikke alltid så lett å få gjort det ellers i året, når en bare er her en helg, i ny og ne. Klimaendringene gjør sitt til at det er vanskelig å få planlagt noe som helst av malingsarbeid. Det regner jo så mye, og selv om det er forventet opphold, så kommer det ofte en skur likevel. Slik har det blitt. Så det beste er å ta malinga om sommeren når en likevel er her noen dager.

Og når jeg først skulle gjøre noe så kjedelig som å male, så kom jeg til at jeg måtte få det unna i begynnelsen av ferien, slik at jeg kunne bruke resten av ferien til å slappe av og ja nettopp, feriere.

Så dette har vært uka for å male. Noen av veggene, vinduene og rekkverkene på hytta har fått seg et nytt malingsstrøk (med flotte farger fra Jotuns fargekart) og med god hjelp av ungene, så begynner hytta nå å se litt mer presentabel ut.

Fortsatt gjenstår det en del, men det har jeg tenkt å få noen andre til å ta. Jeg har ikke lyst til å bruke hele ferien min på å male, dessuten er jeg redd for høyder og setter ikke under noen omstendighet mine ben oppi en stige. Så den beste løsningen er å få noen andre til å ta resten.

Men til tross for hektisk maleaktivitet denne uka. Jeg har passet på å fått kost meg og gjort noe hyggelig også.

Som alltid når jeg er på hytta så begynner jeg dagen med lange deilige frokoster ute på terrassen. Radio hører jeg også på. Nå om dagen går det mye i musikkanalen P9 – retro. Herlig musikk fra 60, og -70-tallet.

Også kveldene blir tilbrakt ute på terrassen. Denne uken har det vært varmt og fint å sitte ute.

Jeg har gått turer i skogen.

Og jeg har plukket blomster! Masse blomster som jeg har satt sammen til fine buketter, som nå pryder bordene ute og inne.

Og så har jeg så klart badet. Ikke så langt unna hytta ligger det et ferskvann og der har jeg vært flere ganger denne uken for å ta meg forfriskende bad innimellom malingsøktene.

Bilde fra en liten tur jeg gikk ned til sjøen. Akkurat her hvor dette bildet er tatt har de nettopp åpnet et flott kystkultursenter. Forteller mer om det en annen dag.

Herlige jordbær hører sommeren til.

Også ute i skog og mark er det også mye bær nå. Blåbær og bjørnebær er i ferd med å bli modne og i neste uke begir jeg meg nok ut på sesongens første blåbærtur.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: