Helgen i bilder

Det er sommer, det er sol og selv om det er litt i overkant kaldt i luften, så er det jo sommer!

Jeg prøver så godt jeg kan å nyte sommeren og få mest mulig ut av den. Det gir ingen mening for meg å klage på været, eller å ønske meg til varmere strøk. For meg er det de lange lyse dagene og nettene i Norge, markblomstene og sommeren ved sjøen, i skogen og på fjellet, som virkelig er sommeren. Selv om det er kaldt og jeg skulle ønske det var varmere.

Uansett gir sommeren kraft og minner som bærer langt inn i den kalde, mørke vinteren.

Her er noen minner jeg tar med meg fra denne sommerhelgen.

Frodig blomstring i hagen. Blomstringen i hagen er bedre enn på mange år, og jeg gleder meg over å kunne plukke inn buketter. Denne plukket jeg inn i går, og…

– tok den med til min mor på Lillehammer. Hun var godt fornøyd med den sommerlige buketten.

Bilde fra dagens tur rundt om i Lillehammer sentrum. Bildet er fra byparken på Lillehammer, Søndre park.

Også der var det en aldeles nydelig blomstring akkurat nå. Bedene står frodige og fargerike, i spennende sammenplantinger.

Og det fine er at kommunen har satt opp et skilt som forteller hva slags sommerblomster som inngår i bedet. Så kan man lage et slikt bed hjemme om man vil.

“Leda med svanen” står midt ute i et lite vann i parken. Leda tror jeg må være Lillehammes mest populære statue, i tillegg til Tårnpetter.

Jeg gikk innom i Parkkafeen og kjøpte meg en kopp kaffe og en vaffel når jeg først var i parken. Ingen sommer uten å sette seg ned på en café eller en restaurant i sola, og nyte livet. Og maten!

Det fikk jeg anledning til på fredag ettermiddag også. Da gikk datter Anine og jeg ut på en restaurant i Oslo og spiste middag. Gode reker, god vin og en kjempehyggelig start på helgen.

Ord til ettertanke som står preget i fortauene på Lillehammer. Som dette av Fridtjof Nansen. Nansen så på det å ha store ambisjoner som positivt, men mente de bør være knyttet til menneskehetens utvikling og fremskritt.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: