Helgen i bilder

Det er sommer, det er sol og selv om det er litt i overkant kaldt i luften, så er det jo sommer!

Jeg prøver så godt jeg kan å nyte sommeren og få mest mulig ut av den. Det gir ingen mening for meg å klage på været, eller å ønske meg til varmere strøk. For meg er det de lange lyse dagene og nettene i Norge, markblomstene og sommeren ved sjøen, i skogen og på fjellet, som virkelig er sommeren. Selv om det er kaldt og jeg skulle ønske det var varmere.

Uansett gir sommeren kraft og minner som bærer langt inn i den kalde, mørke vinteren.

Her er noen minner jeg tar med meg fra denne sommerhelgen.

Frodig blomstring i hagen. Blomstringen i hagen er bedre enn på mange år, og jeg gleder meg over å kunne plukke inn buketter. Denne plukket jeg inn i går, og…

– tok den med til min mor på Lillehammer. Hun var godt fornøyd med den sommerlige buketten.

Bilde fra dagens tur rundt om i Lillehammer sentrum. Bildet er fra byparken på Lillehammer, Søndre park.

Også der var det en aldeles nydelig blomstring akkurat nå. Bedene står frodige og fargerike, i spennende sammenplantinger.

Og det fine er at kommunen har satt opp et skilt som forteller hva slags sommerblomster som inngår i bedet. Så kan man lage et slikt bed hjemme om man vil.

“Leda med svanen” står midt ute i et lite vann i parken. Leda tror jeg må være Lillehammes mest populære statue, i tillegg til Tårnpetter.

Jeg gikk innom i Parkkafeen og kjøpte meg en kopp kaffe og en vaffel når jeg først var i parken. Ingen sommer uten å sette seg ned på en café eller en restaurant i sola, og nyte livet. Og maten!

Det fikk jeg anledning til på fredag ettermiddag også. Da gikk datter Anine og jeg ut på en restaurant i Oslo og spiste middag. Gode reker, god vin og en kjempehyggelig start på helgen.

Ord til ettertanke som står preget i fortauene på Lillehammer. Som dette av Fridtjof Nansen. Nansen så på det å ha store ambisjoner som positivt, men mente de bør være knyttet til menneskehetens utvikling og fremskritt.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s