En reise med ferge fra Bergen til Stavanger

Det var med stor forventning jeg gikk ombord på MS Stavangerfjord fredag for et par uker siden, for å ta sjøveien til Stavanger.

Jeg hadde vært på konferanse i Bergen, og da jeg bestemte meg for å dra på konferansen, fant jeg ut at jeg skulle benytte anledningen til å dra til videre til Stavanger og Jæren, etter at den var avsluttet. Når jeg først var på de trakter.

På Jæren har jeg en tante, tante Kikka, og nå fant jeg ut at jeg hadde en fin mulighet til å avlegge henne et besøk.

Men hvordan komme seg enklest og billigst fra Bergen til Stavanger uten bil?

Etter å ha googlet og undersøkt sto det klart for meg hva jeg skulle gjøre. Det måtte bli med ferge. Nærmere bestemt med danskebåten fra Bergen til Hirtshals, som også gjør en stopp i Stavanger.

Det er Fjordline som har daglige avganger fra Bergen til Hirtshals (t/r), med stopp underveis i Stavanger. Turen fra Bergen til Stavanger tar vel fem timer og fergen har avgang fra Bergen tidlig ettermiddag, kl. 1330.

En unik mulighet til å se Vestlandskysten

Denne turen gir en helt unik mulighet til å se Vestlandskysten.

Fergen seiler først ut fra Bergen, passerer Askøy og Flesland, før den seiler inn i farvannet ved Reksteren og Stord. Så inn i Bømlafjorden forbi Mosterøyene, i retning Haugesund og Karmøy, før den kommer til Boknafjorden og så Stavanger.

Underveis er det mye fin natur og mange vakre steder å se. Jeg synes det var særlig fint ved Stord og Tysnes, og ved Karmøy, men det typiske kystlandskapet langs hele turen var flott.

Vindmøllepark på Fitjar.

Utsikt over Leirvik.

Bergen.

Utseilingen fra Bergen ga storslagen utsikt over byen med de sju fjell.

Videre på turen passerte vi kystlandskap med fjordarmer, øyer og holmer og kystgårder. Det var fiskebruk og båter, og noen steder oppdrettsanlegg.

Da vi passerte Karmøy gikk båten litt nærmere land og vi kom tettere inn på bebyggelse, med frodige flotte hager. Hadde jeg visst det på forhånd hadde jeg tatt med meg kameraet og gått opp på dekk for å fotografere. Men akkurat da satt jeg og koste meg i en av båtens kafeteriaer.

Naturligvis får en lyst til å gå i land når en ser så mange fine steder. Men det går ikke med denne båten, da må en ta en annen båt. Det går hurtigbåt fra Flesland, og den stopper mange steder langs denne ruten.

Godt servicetilbud om bord

Underveis er det også fullt mulig å benytte seg av fine fasiliteter. Kafeteriaer, restauranter, puber og shopping. Denne dagen solgte de også grillmat på dekk.

Jeg spiste middag i kafeteriaen og der var tilbudet bra og prisene hyggelige. En kunne få kjøpt typiske fastfoodretter som pølser, pizza og hamburger, men også tradisjonelle middagsretter. Og salat. Salatbaren var rikholdig og hadde et flott utvalg av frukt og friske grønnsaker.

Billig tur

Prisen for en enkeltbillett (uten bil) fra Bergen til Stavanger lå på kr. 200, – og billigere går det vel nesten ikke an komme seg fra Bergen til Stavanger. I tillegg betalte jeg kr 100 for bussbillett inn til Stavanger.

Bagasjen min leverte jeg da jeg sjekket inn, og den sto pent og ventet på meg utenfor bussen som skulle ta oss inn til Stavanger. Bussturen gikk i en fei. Det var ikke lange turen før jeg var fremme ved hotellet på Madla.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: