En dag i Bergen

Her for et par uker siden var jeg i Bergen og deltok jeg på en konferanse.

Vanligvis når jeg er ute på tjenestereise eller konferanser, så får jeg ikke tid til å se så mye av stedet jeg besøker. Da er det andre ting som står på agendaen, og arbeidet tar stort sett all tid.

Men slik var det ikke denne gangen. Denne gangen fikk jeg for en gangs skyld tid og anledning til å se meg litt rundt på stedet jeg besøkte.

Grunnen var at jeg fant ut at jeg skulle dra til Bergen med natt-toget, og det gjorde sitt til at jeg var fremme grytidlig på morgenen.

Allerede klokken sju ankom jeg, og absolutt klar for å innta Bergen! Siden registreringen til konferansen var først klokken 1400, så fikk jeg noen ledige timer, og de bestemte jeg meg for å bruke til å se Bergen. Og til å fotografere, min vane tro.

Jeg har vært i Bergen flere ganger de siste årene. Eldstedatter Anine studerte der, og jeg besøkte henne ofte i løpet av de årene hun bodde der. Så jeg har sett mange av severdighetene i Bergen.

Favorittstedene er uten tvil kunstmuseene i Bergen, men en tur med Fløybanen og et besøk på Bergenhus festning kommer også høyt opp. For ikke å snakke om Akvariet da.

Men denne gangen vandret jeg altså bare rundt Bergens gater. Men inntrykkene var mange likevel!

Her er noe av det jeg synes var flott i Bergen denne gangen:

Årstiden og blomstringen

Jeg tror at forsommeren må være den aller beste tiden å besøke Bergen på. Jeg var der i midten av juni, og byen kunne ikke ha vist seg fra en bedre side. Det blomstret fargerikt og frodig overalt. Sola skinte og det var fint å spasere gjennom sentrum i den tradisjonsrike byen.

Oleana – et flott hotell

Jeg bodde på hotell Oleana som midt i sentrum. Hotellet hadde et kjempelekkert interiør som bar preg av god design. Frokosten og restauranten var utmerket.

Fisketorget

Denne videoen tok jeg på Fisketorget, og når sant skal sies så vet jeg ikke helt hva jeg synes om levende dyr i kummer. Krabbene lå tett i tett i kummer og det siste de så ut på i denne verden var japanske turister. Også meg da.

Men krabbe- og fiskekummene var som de reneste turistmagneter. Det var ikke bare meg som fotograferte for å si det sånn.

Fisketorget var en opplevelse for meg som ikke er så vant til slike markedsplasser. Utvalget av fisk, sjømat, grønnsaker frukt og bær var storslagent, men det som gjorde mest inntrykk på meg var at torget også i våre dager har preg av autensitet, til tross at det nå er mye mer kommerisialisme og turisme.

Fortsatt ligger det fiskebåter i havnen. Fortsatt kunne du kjenne lukten av sjø og føle den gamle kystkulturen og hanseaterkulturen. Det er fantastisk å tenke på at Fisketorget har en historie som går helt tilbake til 1200-tallet. Måtte den vare minst i 1200 år til.

Lunchrestaurantene på Fisketorget

På fisketorget var det mange restauranter som nesten bare hadde fisk på menyen. Jeg slo meg ned på en uterestaurant og bestilte lakseburger med salat.

Urtekrukker

I Bergen har de byttet ut blomsterkrukkene med urtekrukker i år. Det passet fint rundt et fisketorg!

Bryggen

Et besøk på Bryggen er et must når en besøker Bergen sentrum. Den gamle trehusbebyggelsen er helt spesiell.

Tyskebryggen og Hansabryggen er den gamle trebebyggelsen i det historiske i Bergen. Bryggen ble anlagt rundt 1070, og var i mange år det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Bryggen er på Unescos liste over verdens kulturarv.

—–

Etter at konferansen var ferdig gikk jeg om bord på MS Stavangerfjord for å ta sjøveien til Stavanger. Jeg forteller mer om den reisen en annen dag.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: