Midtsommerhelg

Det er midtsommer og dagene kunne ikke ha vært finere.

For en gang skyld har jeg ikke vært ute og feiret sankhans dette året. Etter mange dager og helger på farten i mai og juni, fant jeg ut at jeg ville være hjemme denne helgen, og bare slappe av og puste ut. Det er deilig det også, særlig når det er så fint her som nå.

Men når sant skal sies, har ikke helgen vært bare avslapning. Siden jeg har vært så mye på farten de siste ukene, var det behov for å ta et skikkelig tak i hagen. Hagen så bare helt forferdelig ut. Så det har blitt noen timer med luking i bed, og klipping av plen og kanter.

Men det er ikke så mye som skal til. Nå skinner hagen igjen og alt er på stell.

Det er nydelig ute i hagen akkurat nå. Blomstringen er i ferd med å ta av. Bjørkebladspirea og orientvalmue står i full blomst, og snart kommer fine stauder som pion, storstjerneskjerm, lavendel og kattemynte.

Blomstringen her i år ser ut til å bli frodigere enn på mange år. Sikkert fordi det har vært så bra vekstforhold i år. Det har vært en vår med sol og regn om hverandre.

Orientvalmuer er vakre. Stauden ser ut til å trives godt her og den har spredt seg godt utover i alle bed.

Trives gjør denne også – Brannlilje. Brannlilje er en av de staudene jeg husker spesielt godt fra min oppvekst. Jeg tok med en knoll med fra min mors hage på Lillehammer for en del år siden og nå har også den spredt seg utover i bedene.

Men det har ikke bare vært hagearbeid og aktivitet i helgen, det har også vært mye annet.

Som alltid har jeg kost meg med matlaging.

I går laget jeg fathead-pizza, en lavkarbopizza som fullt ut kan konkurrere med vanlig pizza. Den jeg laget i går var vegetarisk og veldig god! Oppskriften legger jeg ut på bloggen senere en dag.

Nytt av året er at jeg har investert i nye møbler ute i hagen. Denne gangen gikk jeg for litt mer lettstelte hagemøbler i aluminium.

Selv om møblene er nye, betyr ikke det at jeg har kastet de gamle som er i edeltre. De henger fortsatt med. Jeg har pusset og fikset litt på dem og nå står de plassert på forsiden av huset. Mer om det en annen dag.

Siden jeg oppholder meg mye ute i hagen, fant jeg ut at tiden var inne for kjøpe en lounge-gruppe. Jeg ønsket meg en sånn hagegruppe der jeg bare kan slenge meg oppi og slappe av etter jobb,og der jeg kan samle familie og venner.

Og det har jeg fått! Jeg er veldig glad for at jeg gikk for denne. Etter at jeg fikk den har jeg nærmest bodd ute i hagen.

Nå fortsetter juni og sommeren. Den har jeg tenkt å nyte! Jeg håper får tatt sesongens første bad denne måneden. I ukene fremover skal jeg jeg gå barbeint i gresset, spise frokost utendørs, og kanskje smake sesongens første markjordbær. Uansett skal plukke enda flere markblomster. Jeg skal glede meg over duften av kaprifolium, vindens sus og fuglenes kvitring over skogen. Jeg skal nyte dagen og livet, og jeg skal prøve å leve mest mulig i nuet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: