Glimt fra påsken

For en flott påske vi har hatt! Jeg tilbrakte påsken på hytta på Sørlandet og på Lillehammer, og begge steder var det strålende sol og fint og varmt vårvær, nesten hele tiden.

Påsken er en fin høytid og en fin tid på året. Det er noe med hele påskestemningen. Med påskebudskapet, med våren, påskeaktivitetene og all den gode maten.

Det var med masse ny energi, påfyll og tilfredshet at jeg kom hjem igjen i går ettermiddag.

Første del av påsken var jeg på hytta på Sørlandet og noe av det første jeg gjorde da jeg kom ned dit, var å påskepynte. Blant annet med dette vårlige og fargerike påskeriset.

Bilde fra en magisk morgenstund en av påskedagene.

Ingen tvil om at våren har kommet til Sørlandet. For meg var det deilig å forlate snøfonnene i hagen hjemme i Nittedal og komme ned til dette.

Turliv og fysisk aktivitet er en viktig del av ferielivet i påsken (og ellers). Nesten hver dag denne påsken har jeg vært ute og gått turer. Noen lange turer og noen ikke fullt så lange. Dette bildet tok jeg på palmesøndag da jeg gikk tur til Langhei, et utsiktspunkt ikke så langt unna hytta.

På Langhei var det salg av kaffe, vafler og saft flere dager i påsken, i regi av den lokale velforeningen, tror jeg. Vaffelsalg på turmål synes jeg er et flott tiltak. Så bra at noen står på og gjør det trivelig i lokalsamfunnet.

Siden hytta på Langhei en gang i tiden har vært en kystmeldehytte, står det fortsatt en gammel utsiktskikkert der, som kan benyttes til å skue utover havet. Fint å stå der og se på båtlivet og horisonten i det fjerne.

Dette bildet tok jeg en annen av påskedagene, da jeg gikk på tur, til et av de mange tjernene i nærheten av hytta. Innsjøene på Sørlandet er etter min mening undervurderte perler. Det er mange av dem og en kan padle milevis fra tjern til tjern. Og ikke minst bade i sommerhalvåret.

Sørlandsbyene er så koselige, og nesten hver gang jeg er på hytta, så avlegger jeg en eller flere av dem et besøk. Som oftest drar jeg til Tvedestrand, Risør eller Arendal. En av dagene i påsken dro jeg til Tvedestrand, for å handle og for gå på cafe. Bildet er fra café Pærehagen.

Der hadde de veldig gode kaker og det var også veldig koselig der.

Det var vårstille ved havna i Tvedestrand denne påskedagen.

Ingen påske uten påskekrim! Agatha Christie og privatdetektiv Hercule Poirot må jeg ha med meg i påsken.

Jeg så på påskekrimmen på NRK også, på Ipad. Den var forresten veldig bra!

Jeg fylte år i påsken, og slo til med en skikkelig bursdagsfrokost.

Og slik gikk nå dagene, inntil jeg senere i påsken dro videre til Lillehammer.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply