Noen gode lavkarbofrokoster – vegetariske

Lavkarbo er ikke bare for de som spiser kjøtt. En kan fint ha et lavkarbokosthold selv om en er vegetarianer. Det finnes mange bra vegetariske proteinkilder som kan erstatte kjøtt, f. eks. egg, ost, melk, yoghurt, bønner, tofu, qourn, nøtter og frø.

Mange grønnsaker og bær er også lave i karbohydrater, f. eks. brokkoli, blomkål spinat, grønnkål og asparges. Av bær er det særlig bringebær som har lavt karbohydratinnhold.

Nedenfor finner du noen forslag til gode lavkarbo vegetariske frokoster. De er rike på protein, lave i karboinnhold og de holder deg mett lenge. Frokostene er også fine for de som trenger mye protein i kostholdet, f. eks. idrettsutøvere.

Som basis i frokosten bruker jeg ofte lavkarbo knekkebrød, eller proteinbrød. Ofte, når jeg ikke har tid til å bake, kjøper jeg proteinbrød fra Morgenlevering. no. Knekkebrødet fra Brisk bakeri er etter min mening det beste lavkarboknekkebrød som er å få kjøpt.

Proteinbrød med smør, og eggerøre av to egg. En liten skål med gresk yoghurt (ca. 50g.), noen bringebær og litt rosa grapefrukt.

Gresk yoghurt (Ca. 140g.) 5-6 nøtter, 1 ss gresskarkjerner, noen bringebær og fibersirup.

Proteinbrød, ett stekt egg, stekt paprika og vårløk, en bit avokado, en liten skål gresk yoghurt og litt hermetisk ananas naturell.

Ett stekt egg, en skive ost og en liten salat med edamamebønner, valnøtter, grønnkål og bringebær (+noen dråper balsamico). Noen appelsinbåter. Gresk yoghurt med frosne tyttebær søtet med stevia.

Grøt kokt på mandelmel. Ca. 50 g mandelmel og 2,5 dl melk eller vann. 1/4 ts salt. Kokes på lav varme i 10 min til den tykner. Her er grøten pimpet med frosne bringebær søtet med stevia, 1 liten ts. peanøttsmør og en liten spiseskje gresskarkjerner.

Posjert egg med grønnsaker og bønner: Rosenkål 60 g, kirsebærtomater 50 g, spinat frossen 50 g, sopp 50 g, 2 egg, rødløk 10 gr, chilibønner (Coop) 60 gram. Brisk knekkebrød med smør.

2 hjemmelagede knekkebrød med smør. Mozarellaost (ca. 50 g), avokado toppet med 1,5 ss philadelphiaost blandet med persille. Grønnsaker.

2 egg, spinat, parmesanost, avokado, bringebær, gresk yoghurt, rosa grapefrukt, smør og lavkarboknekkebrød (Brisk). For fullstendig oppskrift se min Instagram.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: