Lavkarbovafler

Hei, og god søndagskveld! Nok en februarhelg er til veis ende. Denne februarhelgen har nesten vært litt vårlig. Det har vært mildt og varmt vær her på Østlandet, med solskinn og fulgesang. Det er kanskje fint for oss, men ikke for naturen. Det virker ikke helt normalt at det er vårvarme og snøsmelting så tidlig på året.

Jeg har fått fotografert masse denne helgen, blant annet har jeg tilbrakt dagen i dag ute på Folkemuseet. Det resulterte i mange fine bilder, som jeg skal legge ut senere i uka. Jeg skal bare se gjennom dem først, og kanskje redigere litt.

I morgen er det tilbake på jobb for meg, etter noen dagers vinterferie. Jeg har hatt en fin og avkoblende vinterferie, og har fått gjort mange ting jeg ellers ikke har så mye tid til. Blant annet å matblogge. Matblogging er gøy!

En oppskift jeg har testet ut denne uken er denne, – oppskrift på lavkarbovafler. I løpet av det siste året har jeg gått mer og mer over til et lavkarbokosthold. Fortsatt går det for det meste i vegetarisk, men jeg har redusert inntaket av hvitt brød, poteter, ris, sukker og mel. Det har ikke vært vanskelig i det hele tatt, for det finnes så mye bra alternativer etter hvert. Særlig synes jeg at det å ha kuttet ut hvetemel har hatt en veldig god helseeffekt for meg.

Men selv om en går på lavkarbo, trenger en ikke å unnvære alt som er godt! Som sagt så finnes det så mange bra alternativer. Jeg har tidligere lagt ut en super oppskrift på lavkarbo amerikanske pannekaker, og her kommer en minst like så god oppskrift,- på lavkarbovafler.

Vaflene er gode, og de smaker stort sett som andre vafler. De er helt uten kokosmel, en meltype som ofte kan sette en veldig sterk kokossmak på bakverket. Men disse har en mild smak og god smak, og er litt syrlige, akkurat slik som vafler skal være.

Lavkarbovafler

1 egg

4 ss sukrin gold

0.75 dl sesammel

1 dl mandelmel

2 ss fiberhusk

1 boks lettrømme

2 ss smør

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

Tilsett 1/2 dl melk hvis røren virker tykk.

Smør til å smøre vaffeljernet med. Det bør smøres for hver plate.

Gir 6 – 7 vaffelplater

Slik gjør du:

Miks alt godt sammen med en miksmaster eller stavmikser, og la røren stå og svelle en stund i kjøleskapet. Ca. 15 minutter.

Smør jernet godt, og la det bli varmt. Legg i ca 2 ss av røren oppi jernet og dra røren litt utover med skjeen. Stek vaffelen og ta den forsiktig ut av jernet. Legg på rist. De er litt myke først, men stivner etterhvert.

Tips: Stek en prøvevaffel først, så ser du hvordan røren oppfører seg. Den er litt annerledes enn vaffelrøre laget med mel.

Næringsinnhold

200 kcal pr. stk.

3,2 g karb. pr. vaffel

7,7 g protein

16 g fett

Vaflene er glutenfrie.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: