Siste helgen i januar

Vi har hatt en kjempefin vinterhelg her. Det har snødd jevnt gjennom hele helgen, og nå er det det reneste winterwonderland ute.

Under normale omstendigheter hadde jeg nok helt sikkert begitt meg ut på ski på en slik fin vinterhelg, men fordi jeg sliter med et plagsomt kne, så blir det ikke så mye skigåing på meg denne sesongen. Det håper jeg at jeg kan ta igjen senere.

Men en vinterhelg kan være fin selv om en ikke går på ski:)

Det har vært helgen for snømåking. Det har kommet ganske mye snø, og da gjelder det å henge med, slik at en ikke snør inne.

Ukens fredagsbukett – en bukett med rosa roser fra dagligvarebutikken.

En kopp te etter maten på fredag kveld.

På lørdag fikk jeg ånden over meg og fant ut at jeg skulle gjøre noe som er kjedelig, men som av og til må gjøres. Nemlig å rydde i kjøleskap, matskap og fryser. Grunnen var at jeg måtte finne ut om jeg hadde noe (gammel) mat som burde spises opp raskt eller var i ferd med å gå ut på dato. Og det var en hel del! Det var kjøtt i i fryseren, frukt, grønnsaker og ost i kjøleskapet og mel i matskapet.

Det resulterte i en intens matlagingsaktivitet senere på dagen. Jeg laget juice av den halvgamle frukten og grønnsakene, og en grønn dipp av osten. Av melet laget jeg brød og boller, og av en ribberest fra jula laget jeg en god lapskaus i slowcookeren. Oppskriftene (og flere tips for å redusere matsvinn) legger jeg ut senere en dag.

For å redusere matsvinn er det viktig å spise opp det en har, før en kjøper noe nytt.

Eplemos ble det også! Fortsatt hadde jeg igjen en del epler fra epleinnhøstingen i høst. Men nå synes jeg eplene begynte å bli litt skrukkete, og da fant jeg ut at jeg skulle lage eplemos av dem. Tenk at eplene (Aroma) holder seg så lenge, og tenk at en kan lage eplemos av det en høster fra hagen helt til i januar.

På søndag ettermiddag ble det en snartur inn til Oslo for å møte Anine, eldste datter.

Hun skulle nemlig få en liten gave:)

Og jammen droppet vi ikke innom en bar også.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: