Et lyspunkt i vinteren

Disse blomstene – Primula – synes jeg virkelig lyser opp i vinteren. Jeg kjøpte dem på Plantasjen her om dagen og der var det fullt opp. Jeg kom nesten i vårstemning.

Lukter godt gjør de også.

Nå håper jeg bare at jeg skal klare å holde liv i dem gjennom hele vårsesongen. Det er ikke alle sesonger jeg har klart det. Men i fjor klarte jeg det, utrolig nok. Primulaene holdt seg gående så lenge at de kunne plantes ut i hagen på vårparten. Så blomstrene jeg kjøpte i januar, kunne glede meg med en flott og rik blomstring i august. Cluet var å holde jorden jevnt fuktig utover våren, men ikke for våt. Det hjalp nok også på at jeg satte dem inn på et kaldt rom rett etter blomstring. Det virket nesten som om de likte å hvile ut etter blomstringen.

Nå håper jeg de kommer igjen ute i hagen i år også, for primula er en flerårig plante.

At primulaen også er en blomst som inspirerer kunstnere, visste jeg ikke. Men det er jo helt forståelig. Den er jo så livgivende og har en fin og tydelig form.

Jeg anbefaler deg å følge linken og ta en titt på det fantastisk fine heklede Primulateppet til Arne og Carlos (fra boka Håndarbeid i hagen):

https://www.forlagsliv.no/faktaoglivsstil/2013/02/27/var-i-hagen-hos-arne-og-carlos/

Da jeg så det teppet, var det nesten så jeg fikk lyst til å begynne å hekle. Men for ikke å gape for høyt i utgangspunktet, så er det nok bedre at jeg i første omgang prøver meg på å fotografere blomstene i stedet:)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: