Ny giv på treningsfronten etter jul

Nyttårsforsetter har noe for seg synes jeg, særlig hvis en klarer å følge dem.

De siste årene har jeg stort sett klart å følge nyttårsforsettene jeg har satt opp (ihvertfall noen måneder inn i det nye året), og jeg tror at forsettene har hjulpet meg, slik at jeg for eksempel klarer å holde en sunn og frisk livsstil.

For nesten alltid handler minst ett av nyttårsforsettene mine om livsstil og helse (jeg har noen flere forsetter også, altså). Veldig ofte setter jeg meg som mål at jeg skal bevege meg litt mer i året som kommer, spise sunnere, gå ned noen kilo osv. Det siste er det vanskligste. Men ved hjelp av nyttårsforsettene er det lettere å gjennomføre det en ønsker.

I år er nyttårsforsettet mitt at jeg skal prøve å bevege litt mer på meg. Etter ryggtrøbbelet jeg hadde i fjor, har jeg ikke helt klart å komme meg tilbake i god gammel form, og jeg sliter fortsatt med et vondt kne som jeg fikk etterpå. Så nyttårsforsettet mitt i år går på bevegelse og trening. Målet er å trene opp både muskulatur og kondisjon.

For å få til det, blir det nok noen flere turer til treningssenteret en før. I tillegg vil jeg prøve å bevege meg litt mer i hverdagen.

Et kjempefint hjelpemiddel for å registrere aktivitet og motivere til bevegelse, er en såkalt aktivitetsmåler eller smartklokke.

Jeg har en slik, en Fitbit, og det er en duppeditt jeg virkelig har blitt begeistret for! (Jeg er ikke sponset) Ikke bare teller den skritt, den fungerer også som en slags digital helsecoach. Rett som det er, så vibrerer det i aktivitetsarmbåndet, og en søt, liten figur dukker på skjermen. «Please take me out for a walk», sier den, og hopper opp og ned.

Hvis jeg sitter for mye i ro, så dukker figuren opp da også, og ber meg om å røre litt på meg.

All min fysiske aktivitet blir lagret i en app (som alt annet nå for tiden). Det er veldig fint å følge med på aktivitetsnivået i appen, men slike apper har også en slagside. Både med tanke på personvern, men også med tanke på reklame. Jeg har en ganske lav terskel for å irritere meg over den massive, målrettede reklamen som nettet mer og mer oversvømmes av.

Men ellers er Fitbiten en veldig bra sak! Den fungerer absolutt som en motivator for meg.

Å gå 10 000 skritt om dagen er ikke så lett som en kanskje skulle tro, særlig ikke hvis en har en stillesittende jobb. Men jeg prøver så godt jeg kan å få gått de skrittene. Noen skritt er bedre enn å sitte i ro. Og hvem vet? Kanskje nyttårsforsettet holder hele året ut i år?

Joggesko med brodder er en fordel når en er ute og går på glatta

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s