Jula over for denne gang

I dag var det dagen for å pakke ned julepynten for i år.

I går tok jeg ned juletreet og i dag har jeg pakket pynten pent ned i eskene sine og vasket huset etter jul. Det tok sin tid for å si det sånn. Jeg tror jeg har litt i overkant med julepynt, glitter og stas. Men så gleder jeg meg også over et julepyntet hus, varm julestemning og alt som hører jula til. Jula er nok min favorittid på året (hvis vi ser bort fra sommeren da).

Egentlig synes jeg det er litt tidlig å rydde bort jula allerede nå, men det passet best å ordne det denne helgen. Uka som kommer blir ganske travel. I tillegg kjører det lokale idrettslaget rundt samler inn juletrær denne helgen, så da er det jo fint å kunne støtte dem med en slant også.

Men aller best synes jeg det er å holde på gamle juletradisjonene, med jul helt frem til tjuendedagknut. Det vil jeg prøve å få til neste år. Vinteren er lang nok som den er, og det gjør ingenting at julelysene lyser utover i januar. Jeg synes det er for tidlig å begynne med vårblomster og vårstemning allerede nå, 14 uker før påske. Vårblomstene selges jo allerede i butikkene.

Jeg har hatt en flott jul og en like så flott førjulstid! Før jul var jeg ute og reiste en del med jobben, men jeg fikk med meg mange hyggelige førjulsaktiviteter likevel. Koselig samvær med venner ute på byen, julebesøk på Hadeland glassverk og førjulsbesøk på Lillehammer hos min mor. I tillegg til de vanlige juleforberedelsene, naturligvis.

Julefeiringen ble også veldig koselig. Mine store barn var hjemme til jul. Det var juleselskaper og rolige romjulsdager, og nok et koselig julebesøk hjemme på Lillehammer hos min mor.

Bilde fra Maihaugen

Men nå er altså julen 2018 historie. Kakeboksene er snart tomme, julematen er spist opp og julepynten pakket ned.

Litt tomt er det i huset akkurat nå. Men på den annen side er det fint å ta fatt på et nytt år etter jul, også. Med blanke ark og fargestifter til. Det er liksom nå at det nye året begynner for meg. Det skal bli spennende å se hva det vil bringe.

Har du foresten igjen rester av julemat? Hvis du har anbefaler jeg deg å ta en titt på dette innlegget: Ikke kast rester av julemat

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: