Glimt fra helgen

Her kommer noen glimt fra helgen som var. Jeg hadde en kjempehyggelig og begivenhetsrik helg!

På lørdag hadde jeg hele familien på besøk til familieselskap. Det er en ny tradisjon vi har startet i min familie. Hvert år, på lørdagen andre helgen i november, så samles vi til familieselskap. Både den eldre og den yngre garde er med, og i år var det min tur til å ha selskapet.

Siden det er et stort selskap å forberede, ble starten på helgen ganske hektisk for meg. På fredag spant jeg rundt og vasket i huset, og bakte. Dette er tyske pretzelstenger. Deigen skulle egentlig formes som kringler, men det fant jeg ut ville ta altfor lang tid, og da ble det brødstenger i stedet.

Selv om det er november, valgte vi oktoberfest som tema for festen. Oktoberfest er artig, uansett når på høsten det er! Servietter og vimpler, med mønster fra Bayern, kjøpte jeg inn på Standard festmagasin. Blomstene på bordet var naturligvis Alpefiol.

Gode hjelpere rykket inn på lørdag formiddag for å hjelpe til med å dekke bord og ordne med det praktiske til selskapet.

Oktoberfest er et artig og morsomt tema for en fest, og det er en type fest det er lett å lykkes med. Som servering på festen valgte jeg tyske pølser med tilbehør (også vegetarisk). Som en starter: Obazda, en ostedipp fra Bayern, servert med grønnsaker og forskjellig snacks.

Og øl såklart. Både med og uten alkohol.

Og til dessert, eplekake! Oppskriftene på denne serveringen legger jeg ut senere i uka.

Hyggelig frokost med min bror og hans familie på søndag morgen.

Så ble det søndag ettermiddag og jeg gikk ut på søndagstur.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s