Crêpes servert med banan og sjokoladesaus

Hvis du har lyst til å lage noe godt i helgen, vil jeg anbefale denne oppskriften. Crêpes, eller tynne pannekaker på godt norsk, servert med banan og sjokoladesaus. En god og lettlaget dessert!

Crepês med banan og sjokoladesaus trenger ikke nødvendigvis bare å serveres som dessert. De passer fint også fint til kaffen eller teen, til frokost, eller til og med ute på tur. I mine unge dager, da jeg var med i speiderbevegelsen, laget vil ofte pannekaker og banan med sjokolade over bålet. Supergodt!

Denne oppskriften er vel et eksempel på at det enkleste ofte er det beste. Pannekaker er ikke så vanskelig å få til, heller ikke crêpes, selv om de skal være så tynne at du skal kunne se sola gjennom dem. Mye egg i røren gjør at pannekakene henger sammen.

Crepés servert med banan og vanlijesaus

Til 4 – 5 personer

Crêpes
4 stk egg
3 dl hvetemel
1 ss sukker (kan sløyfes)
5 dl melk
¼ ts salt

Sjokoladesaus
2 banaer

Slik lager du pannekakene:
1. Bland mel og salt, og tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til du får en tykk og klumpfri røre. Tilsett så resten av melken og visp inn eggene til slutt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
2. Varm en stekepanne og smør den med litt smør. Bruk forholdsvis sterk varme og kort steketid. Hell litt av røren i pannen og lag en pannekake på cirka 26 cm i diameter. Stek på begge sider til den er gylden brun. Holdes varme under et lokk.

Sjokoladesaus:

100 g kokesjokolade
4 – 5 ss kremfløte

Slik lager du sjokoladesausen.
Smelt sjokolade i vannbad og pisk inn fløten.

Anrett pannekakene på tallerkner. Fordel bananer i tynne skiver oppå, og fordel sjokoladesausen med en skje oppå.

Variasjon: Pynt gjerne med noen hakkede hasselnøtter. røren gjør at de henger sammen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: