Høstdag i byen #1I går, fredag, hadde jeg noen ærend å gjøre i byen etter jobb, og fant ut at jeg ville benytte anledningen til å ta noen bilder, når jeg likevel beveget meg gjennom Oslo sentrum. På min tur gikk jeg først gjennom Slottsparken, så ned til Aker Brygge, og deretter til Oslo S, der jeg tok toget hjem.

Når en skal fotografere senhøstes er det viktig at en innretter seg etter sola. Den går tidlig ned og det blir fort mørkt, og da må en være ute i god tid før solnedgang.

Særlig hvis det er sol, kan novemberlyset være helt magisk. Det skifter raskt, – fra gyldent og rødt før solnedgang, til blått og mørkt etter solnedgang. Dette har jeg sett mange ganger, og jeg slutter aldri å forundres over det fantastiske lysspillet vi kan ha her nord, selv i den mørke årstiden.

I går så jeg dette igjen, spesielt da jeg kom til Operaen. Der var lyset først gyldent. Så gikk det langsomt over til å bli grått, blått og mørkt.

Stemningsfullt og vakkert var det ved vårt nasjonale praktbygg i går.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: