På helgetur til Sverige

I helgen dro jeg ned til Bengtsfors i Västra Götaland i Sverige for å besøke Kate, en venninne som har en hytte der.

Det var veldig hyggelig. Og stedet var flott!

Det var litt av en opplevelse å kjøre gjennom det svenske landskapet denne helgen. Naturen var farget i rødt, gult og grønt, luften var klar og det glitret i blå innsjøer langs hele ruten.

Det er litt rart, men jeg synes området like over svenskegrensen er annerledes enn på norskesiden, selv om det er veldig nært. Som i Norge er det mye skog, elver, innsjøer og landbruksareal, men på måte synes jeg skogene virket dypere og gårdsbrukene annerledes enn i Norge Kanskje er det flere småbruk der? Byggeskikken, med rødmalte hus med hvite og blå karmer, er i hvert fall forskjellig.

Uansett. Det er et aldeles kjempefint område. Vakre kulturlandskap og grønne skoger. Det er lett å forstå at så mange liker seg der.

Kate og jeg hadde en veldig fin helg. Vi gikk på sopptur, høstet inn grønnsaker og dro på kjøretur for å se på området. Soppen som vi plukket, og grønnsakene vi høstet inn, brukte vi i matlagingen senere på lørdagskvelden. Naturligvis måtte vi også få med oss Stjernekamp (favorittprogram).

På vei hjem kunne jeg ikke la være å stoppe på kjøpesenteret i Töckfors, for en harryhandel. Det må til når en først er på de trakter.

Legg inn en kommentar