Tilbake til hverdagen

Nå er jeg hjemme igjen etter noen fine uker i Wien.

I over fjorten dager var jeg i byen, der jeg deltok på et tyskkurs.

Jeg angrer ikke et sekund på jeg brukte noe av ferien på å gå på tyskkurs. Det var virkelig en flott opplevelse og erfaring. Tyskkurset var lærerikt og hyggelig, samtidig som det var utfordrende. Men det er vel slik det bør være når en på en måte setter seg på skolebenken igjen, i godt voksen alder. Jeg føler absolutt at jeg lærte mye på kurset, og tyskkunnskapene mine er vesentlig mye bedre nå enn da jeg dro. Etter kurset har jeg blitt motivert til å fortsette tyskopplæringen i Norge, slik at jeg kan utvikle språkferdighetene mine enda mer.

Det var også fint å bli bedre kjent med Wien. Wien er en fantastisk by, en virkelig kulturby, – kanskje en av verdens fremste. Byen preges av klassisk musikk, opera, kunst og ikke minst av skjønnhet. Aldri har jeg vel sett så vakre parker og uterom som i Wien. Det var i det hele tatt veldig vakkert der. Jeg kommer nok helt sikkert til å dra tilbake dit en gang, men da har jeg mest lyst til å dra dit vinterstid.

Nå er jeg hjemme igjen og tilbake i hverdagen. Sommeren har blitt til høst siden jeg dro. Nå ser jeg frem til de kalde fine dagene, til turer i skog og mark og til langsomme kvelder foran peisen.


Disse bildene tok jeg den siste dagen jeg var i Wien. Da besøkte jeg to severdigheter, det vakre slottet Schönbrunn og Ludvig van Beethoven museum.

Legg inn en kommentar

%d