Glimt fra uken som har gått

Jeg har nå vært i Wien en uke allerede, og den uken har gått veldig fort.

Tyskkurset er kjempebra og jeg lært masse. Jeg føler at jeg blir bedre i tysk for hver dag som går, og håper det kommer til å løsne enda mer i uken som kommer. Jeg kommer tilbake med en mer detaljert beskrivelse av kurset i et senere blogginnlegg.

Kurset har også et spennende kultur- og aktivitetsprogram og i løpet av uken har jeg sammen med de andre kursdeltakerne besøkt mange spennende severdigheter og attraksjoner i Wien. Kulturprogrammet er ganske intensivt og jeg deltar ikke på alt, jeg har også fartet litt omkring på egenhånd. Her er noen glimt fra denne første uken i Wien.

Det har blitt mye god mat og drikke denne uken. Wien har mange spennende restauranter, og prisene er mye lavere enn hjemme.

Denne kyllingretten var god!

Fint og stemningsfullt i byen om kvelden.

På lørdag besøkte jeg matmarkedet og loppemarkedet i Naschmarkt. Et flott sted og en stor opplevelse!

På markedet bugnet det av grønnsaker, blomster og friske råvarer.

Loppemarkedet hadde et veldig godt tilbud av lopper. Massevis av boder.

Besøket på Hofburg, den tidligere keiserlige østerrikske residensen, var også litt av en opplevelse.

Der i gården manglet det ikke på luksus, glitter og gull! På Hofburg ligger Sisi-museet. Sisi, keiserinne Elisabeth av Østerrike og dronning av Ungarn (1837 – 1898) – var en kvinne som er sagnomsust langt inn i vår tid.

Bilde fra Rådhuset Wien. Rådhuset er ikke er bare et sted for politikk og styring av byen, det har også ballsaler. Mange ballsaler! Flere ganger i året blir det arrangert store ball i rådhuset, og da blir det ikke spart på noe.

Wien er hovedstaden for klassisk musikk, kunst, kultur og dans. Hvis du ikke har lært deg å danse wienervals ennå, så kan du bare ta deg en tur dit. Det går kurs hele tiden. Noen er intensivkurs.

Parkene i Wien er noe helt for seg selv.

Kakene også!

Her på Café Oper serverte de selvsagt ved bordene, dog hadde ikke servitørene svarte uniformer, så kanskje de har sluttet med det:)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: