God lørdag fra Wien

Hei og god lørdag fra Wien! Her har jeg nettopp stått opp og har spist frokost, og snart skal jeg begi meg ut på oppdagelsesferd i Wien. Det blir nok besøk både på et museum og på et loppemarked i dag, og i ettermiddag har jeg tenkt å besøke det kjente slottet Schönbrunn.

Akkurat nå pøser det ned, men jeg håper været blir bedre etterhvert.

Hva jeg helt sikkert også skal gjøre i dag, er å besøke ett av Wiens mange kaféhus.

Visste du at Wien har en fantastisk kafékultur?

Faktisk har Wien over 2500 kaféer, mange av dem med en svært lang og tradisjonrik historie. På en tradisjonell Wienerkafee er det marmorbord og lenestoler. Kaker og kaffe bestiller du ved bordet, og det blir servert av serveringsdamer ikledd svarte uniformer med hvite forkleér.

Ingen synes det er merkelig om du blir sittende i timevis på en Wienerkafé. Det er helt vanlig. Wiens kafékultur handler mest av alt om det gode liv. Om å drikke utsøkt kaffe og spise gode kaker, prate om alt eller ingenting, lese aviser, spille sjakk, arbeide, eller rett og slett bare sitte der og tenke.

Jeg har vært på kafé nesten hver dag siden jeg kom hit, og naturligvis har jeg smakt på den berømte Sachertorten. En fantastisk sjokololadekake med aprikossyltetøy mellom lagene. Mmm!

Ønsker alle en god lørdag!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: