En tur rundt i hagen i ettermiddag

Av og til så minner jeg meg selv om at noe av grunnen til at jeg startet denne bloggen for en del år siden, var at jeg ønsket å blogge om hage og hageliv. Da var jeg godt igang med etablere en ny hage utenfor huset.

Nå seks år senere, har hagen vokst seg godt til, og mye av hagearbeidet består i å vedlikeholde hagen, ved å klippe og beskjære og få plantene til å trives. Noen ganger må også planter byttes ut.

Det å få til en frodig og blomstrende hage særlig nå som det er så tørt, krever en del arbeid. Det er ikke få kvelder jeg driver ute i hagen og gjødsler, luker og vanner. Men så blir også hagen fin!

Det har vært fin og variende blomstring i hagen så langt i år, og jeg har kunnet plukke inn mange buketter. Disse bildene tok jeg i hagen i ettermiddag, mandag 9. juli.

Fagerfredløs er en flott staude, men den sprer seg som et uvær, og det er viktig å holde den nede.

Denne stauden heter “Brennende kjærlighet”.

I plantekassene har jeg for det meste plantet urter og sommerblomster i år. Nå begynner det å gro seg skikkelig til i kassene.

Her har jeg sådd sommerblomster som jeg håper vil bli til glede for humler, bier og insekter i hagen.

Det ser ut til å bli en bra eplehøst her i år.

Det ser også ut til å komme mye plommer på hagens eneste plommetre, – av typen Tsar.

Stormarikåpe er en utrolig uregjerlig staude, men den gjør seg ganske bra som en slags hekk. Blomstene er fine å bruke i buketter.

Denne her er en hagefavoritt – “Storstjerneskjerm”.

Denne rosen heter “Peach”.

Dette er en trofast og hardfør rose som kommer igjen år etter år “Amber”.

Det er mange forskjellige stauder i dette bedet. Astilbe, hestemynte, moskuskattost, rosa roser, toppklokke for å nevne noen.

Blå ridderspore.

Rose “Louise Odier”.

I dette bedet kommer mange av staudene til høsten, blant annet høstfloks og høstasters. Akkurat nå blomstrer rosespirea i bedet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: