Glimt fra helgen

Etter en fantastisk helg på Sørlandet kom jeg hjem til litt av et drama på søndag. Skogbrann! Og det like i nærheten! Det brant flere steder langs toglinja i den knusktørre skogen. Jeg tror skogbrann må være den helt store skrekken for oss som bor så nær skogen. Da jeg kom hjem var det røyk ute og det lukta røyk inne, og det var i det hele tatt ikke noe særlig.

Heldigvis gjorde brannfolk og frivillige en fantastisk innsats og fikk stoppet brannen. For en lettelse! Jeg er glad vi har så god brannberedskap her, og folk som stiller opp når det gjelder. Det er virkelig heltemodig!

Så det ble ikke noe blogginnlegg med «Glimt fra helgen» som jeg hadde tenkt å lage når jeg kom hjem søndag kveld. Bildene fra Sørlandet kommer i stedet her:)

Det var så fint vær på Sørlandet denne helgen, og herlig å sitte ute på terrassen og spise frokost.

På lørdag tok jeg meg en tur til Risør for å handle. Formålet med turen var egentlig å gå på Risør fiskemottak for å kjøpe fisk til en fiskesuppe jeg skulle lage dagen etter, men jeg tok meg en tur rundt i andre butikker også. Det er mange fine butikker i Risør.

På Risør fiskemottak hadde de et helt prima utvalg av fersk sjømat.

Fiskebåtene lå på rekke og rad utenfor mottaket. Ferskere fisk enn den de har her, får du ikke.

Fiskeutstyr.

Når jeg først hadde dratt til Risør, så fant jeg ut at jeg like godt kunne spise lunch der også. Og hva annet kunne det bli enn fiskesuppe?

Roser og blomster slynget seg oppover husene i Risør. Skikkelig sørlandsstemning.

På vei tilbake til hytta stoppet jeg og tok et bad i et litt avsidesliggende tjern. Ikke en sjel å se. Det var kjempevarmt i vannet, – minst 20 grader.

Avkoblende stund med lesing av bok på lørdag ettermiddag.

Og pizza på kvelden!

På søndag kom det sommergjester som skal låne hytta noen dager. Og da ble det nok et bad, og så fiskesuppe til middag. Før jeg igjen vendte snuten hjemover.

Oppskriften på fiskesuppe finner du her.

Legg inn en kommentar

%d