Nydelig pavlovaterte

Hee kommer endelig et matblogginnlegg fra meg igjen! Ikke på vegetarmat denne gang, men på en supergod pavlovaterte. Pavolovaterte er en skikkelig god kake, og den er obligatorisk her i huset hver gang Eivind, sønnen i huset, fyller år. Som han gjorde i går. Jeg baker kaka mange ganger ellers i året også, forresten. Den står alltid på festbordet 17. mai.

Denne oppskriften har jeg aldri mislykkes med. Det er en god oppskrift. Marengsbunnen blir aldri hard, men lett og luftig. Helt perfekt egentlig.

Pavlovaterte er en riktig flott terte, som visstnok ble komponert til ære for den berømte australske ballerinaen Anna Pavlova. Kaka var hennes store lidenskap, og den er fortsatt mektig populær i Australia og New Zealand.

Pynt kaka med det du måtte ønske av sesongens beste frukter og bær. Den holder til 7 – 8 personer.

Pavlovaterte

4 eggehviter

2 dl sukker

1 ss maisenamel

1/2 ts eddik + 1/2 ts vann

5 dl kremfløte

1 liter jordbær

3 kiwi

Slik gjør du:

Begynn med å smøre en bakeplate eller bakepapir med myk margarin og smør i en runding på 26 – 28 cm i diameter. Dryss rikelig med mel på rundingen. Rist litt slik at melet fester seg godt.

Pisk eggehvitene til stivt skum i en bolle. Rør i sukkeret og fortsett å vispe til skummet blir glinsende og kan dras ut fra vispen i blanke «topper». Bland i maisenamel (dryss gjerne med en tesil eller dørslag) og eddik og rør godt rundt.

Smør røren så jevnt som mulig på den melete rundingen. Stek terten nederst i ovnen ved 140 grader C, i 1 1/4 time.

Tertebunnen kan stekes flere dager i forveien og deretter oppbevares tørt.

Pynt kaken med kremfløte, og så bær eller frukt.

Tips 1. For ekstra frisk smak, legg et lag med solbærsyltetøy under kremen.

Tips 2. Hvis du mangler hvit edikk, går det fint å bruke hvitvinseddik også.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: